Mit ártott nekik a Balaton?

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
Tényleg képtelen vagyok felfogni, hogy milyen belső (vagy külső) motiváció szükséges ahhoz, hogy valaki Magyarország egyik legnagyobb csodáját, a Balatont gyalázza.
Vágólapra másolva!

Már márciusban is megemlékeztem róla, hogy a független-objektív sajtó viszonylag korán, a tavasz elején nekilátott az idei Balaton elleni hergelésnek. Ebből is már lehetett sejteni, hogy ez az aljas mocskolódás nem enyhülni, hanem sokkal inkább fokozódni fog. Nem telik el úgy nap a baloldali sajtóban, hogy írjanak valamilyen cikket arról, hogy éppen mi a probléma a Balatonnal.

A kedvencem az volt, amikor 2-3 nap különbséggel leírták, hogy túlságosan magas a tó vízállása, majd utána azt, hogy túl alacsony. Viccesnek hathat, azonban egyáltalán nem vicces ez az egész. A legújabb híresztelés úgy hangzik, hogy 30-40 százalékkal csökkent a magyar tengert látogatók száma. Mielőtt kifejteném a véleményem, lenne egy logikai észrevételem. Csak nekem fura az, hogy a balatoni szezonról már most meg tudják mondani, hogy 30-40 százalékkal csökkent a turisták száma, amikor a szezon valójában csak most fog elkezdődni? Nem vagyok statisztikai szakember, de biztosan akkor vonnék le messzemenő következtetéseket egy szezonról, ha az véget ér. Tehát a Balaton idei számait érdemesebb lenne talán szeptember végén vagy október elején elemezni. Addig ezek a számok csupán álhírnek hangzanak, amelyek alkalmasak az emberek befolyásolására, rossz irányba.

Balaton Forrás: Shutterstock/Krisztian Tefner

Magyarországnak a történelme során volt olyan időszaka, amikor tenger mosta a partját, azonban az ismert okok miatt ez ma már nincs így, sajnos. A Balaton maradt a legnagyobb és legszebb tavunk. Ezt támadni és lejáratni számomra teljesen érthetetlen. Azt tudom, hogy a baloldali sajtó mindent az Orbán-fóbiából vezet le, de azt gondolják, hogyha hazudoznak a Balatonról, akkor megbukik a miniszterelnök? Vagy mi a terv?

Hogy mennyire "kevesen" vannak vagy mennek a Balatonra azt a legegyszerűbb letesztelni először az M7-es autópályán, majd ha sikerült odaérni, akkor a strandokon. A Balaton köszöni szépen jól van és nem kell folyamatosan lejáratni, mert gusztustalan.

Magyar értéket gyalázni undorító.