Halász Bence a szurkolók segítségével akár egy méterrel messzebbre dobhatja a kalapácsot

Halász Bence, Magyar atléták edzése a stadionban, budapesti világbajnokság, Atlétikai VB, Budapest, Magyarország, 2023. 08. 07., Nemzeti Atlétikai Központ,
A kalapácsvető Halász Bence a magyar csapat egyik legnagyobb erőssége
Vágólapra másolva!
Hihetetlen energiákat képesek átadni a szurkolók. Különösen hazai pályán, a kalapácsvető Gécsek Tibor nem véletlenül borzong bele a mai napig, amikor felidézi az 1998-as, atlétikai Európa-bajnokságon aratott győzelmét. A 888-nak elmondta, hogy Halász Bence is erőt meríthet a dobókörben a szurkolók biztatásából az augusztus 19-én kezdődő budapesti világbajnokságon.
Vágólapra másolva!


– nyilatkozta a 888-nak Gécsek Tibor.

– Sokszor úgy érzem, mintha tegnap történt volna, hiszen oly elevenen élnek bennem a huszonöt évvel ezelőtti fantasztikus emlékek. Annál is inkább, mert a hazai rendezés miatt felfokozott várakozás volt bennem, és szinte mindenkiben. Ám ami a hajdani Népstadionban történt, arra nem tudtam, és nem is lehetett felkészülni – mondta.

Gécsek Tibor Forrás: Origo

Gécsek felidézte azt is, hogy milyen a zsúfolt lelátók, a remek hangulat láttán érezte, hogy valami nagyot kell produkálnia.

Az egykori kalapácsvető elmondta, még saját magának is meglepetést okozott azzal, hogy milyen könnyedén szállt 82-nél messzebbre a kalapács.

– fogalmazott.

Gécsek Tibor elárulta azt is, hogy van egy titkos favoritja is, Kozák Luca személyében.

Ha 100 gáton a döntőbe jut Kozák Luca, ott már minden lehetséges. Ő is pluszenergiákat meríthet a lelátóról – mondta.

Gécsik Tibor szerint egy sikert már a szombati rajt előtt elkönyvelhetünk, a világbajnokságra érkezők majd mindegyike elragadtatottan beszél a stadionról, a körülményekről. Már több hazai rendezésű sporteseménnyel is elkápráztattuk a világot az elmúlt néhány évben – gondoljunk a két vizes vb-re vagy a futball Eb meccseire – de ez most tényleg mindent visz.

A Nemzeti Atlétikai Központ különleges elhelyezkedése, a Duna-part, a főváros látványosságai, nos, a budapesti világbajnokságon garantált a világszínvonal – zárta gondolatait.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.