Egyre több gyerek nem átalakítását titkolhatják el a szülőktől Kaliforniában

Gender fluidity, conceptual illustration concept gender male female gay trans sexual fluid change lgbtq heterosexual artwork nobody no-one cgi digitally generated Horizontal SEXUALITY LESBIAN HOMOSEXUAL ILLUSTRATION
Conceptual illustration of a figure jumping from a male symbol to female symbol representing sex change and gender fluidity. (Photo by Fanatic Studio/Gary Waters/SCIEN / FST / Science Photo Library via AFP)
Vágólapra másolva!
Azért pereli Kalifornia állam az egyik iskolai körzetet, mert az értesíteni akarja a szülőket, ha a gyerek nemváltások gondolkozik.
Vágólapra másolva!

A szivárványba csomagolt őrület nem ismer határokat: eddig is a gyerekek megkörnyékezése volt a cél az elmúlt évek szivárványos ámokfutásaival, de most túl messzire mentek.

Az is több volt a soknál, ahogy az évek során a klasszikus mesék szereplőit és egész cselekményszálát cserélték le LMBTQ kompatibilisre, vagy az, hogy a leginkább fiatalok által használt streaming szolgáltatók külön kiemelt kategóriákban zúdítják a fiatalkorú felhasználóikra az LMBTQ tartalmat, ahogy az is, hogy bevett szokássá vált egyes oktatási intézményekben, hogy túlszexualizált drag queenek olvassanak a kicsiknek mesét.

Most azonban ott tartunk, hogy a fiatalok nemátalakítását titkolják a szülőktől, sőt perelnek, ha egy intézmény mégis úgy döntene, erről azért tudnia kell a szülőknek.

Kalifornia állam hétfőn pert indított a Chino Valley egyesített iskolai körzet ellen egy olyan irányelv miatt, amely szerint az iskoláknak értesíteniük kell a szülőket, ha a tanulók nemet akarnak változtatni.

A Rob Bonta demokrata főügyész által benyújtott kereset azt állítja, hogy a kerület „szülői értesítésére" vonatkozó irányelve – vagyis az, hogy a szülőket értesíteni kell arról, ha gyerekük nemet váltana – a transznemű és nem bináris tanulókat „közvetlen, helyrehozhatatlan károk veszélyébe" sodorja azzal, hogy erőszakkal „kiteregetik" személyazonosságukat otthon, mielőtt ők arra készen éreznék magukat.

Minden épeszű ember felfogja, hogy az jelenti valójában a visszafordíthatatlan kárt egy gyereknek, hogy éveken át kiteszi magát súlyos hormonkezeléseknek, átoperáltatja nemi szerveit és fiúból lányt vagy lányból fiút csinál magából.

Az, hogy ezt a folyamatot valakik támogatják és még el is akarják titkolni a szülőktől, kimondottan annak érdekében, hogy azok ne tudjanak közbelépni – bőven kimeríti a gyermekbántalmazás fogalmát. Az az ember, intézmény, mozgalom vagy politika, ami ezt a folyamatot így ebben a formában támogatja, nemcsak cinkos, de egyenes felbujtója és aktív elkövetője a gyerekek ellen elkövetett súlyos bántalmazásnak.

A Los Angeles Time beszámolója szerint a per szövege nem is kertel ezzel kapcsolatban, nyíltan leírják, hogy a perelt tankerület irányelve szerintük azt érné el, hogy a szülők megakadályozzák a gyerek nemátalakítását. Szerintük a szülők ezzel sértenék meg a gyerekük nemi identitáshoz és a nemi megnyilvánuláshoz való alkotmányos és törvényileg védett jogait.

Érdekes az is, ahogyan Kalifornia állam lakói és szavazói reagálnak az LMBTQ mozgalom ilyen szintű rombolására: egy nemrégiben készült Rasmussen-felmérés szerint az államban a szavazók 84%-a támogatja a szülői értesítési irányelvet. Más konzervatív irányzatú kaliforniai iskolai körzetek, például a Murrietta Valley Unified és az Orange Unified hasonló irányelveket szabtak meg a szülők értesítéséről.

Persze a demokratákat – ahogy általában – nem érdekli a szavazók véleménye, ezért a tankerületet Gavin Newsom kormányzó demokrata kormányzata komoly nyomás alatt tartja és folyamatosan arra késztetik őket, hogy igazodjanak az állam tantervéhez és politikájához az LMBTQ+ kérdésekkel kapcsolatban.

Valószínűleg a választásokig egyre inkább szorul majd a hurok a józan észt még valamire tartó oktatási intézmények és tankerületek körül, ugyanis ahogy eddig, úgy továbbra is igaz, hogy a kiskorúakkal kapcsolatos transznemű eljárások a Biden-kormányzat „legnagyobb támogatását" élvezik.
A kiskorúakkal kapcsolatos transznemű eljárások a Biden-kormányzat „legnagyobb támogatását" élvezik.