Szegény ellendrukkerek, mi lesz velük, ha megverjük Montenegrót?

Bulgária, Magyarország, Eb-selejtező, labdarúgás, bolgár, magyar, válogatott
Szófia, 2023. november 16. A magyar csapat tagjainak gólöröme a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végződött, a magyar válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nevetésből sírás, illetve sírásból nevetés lett a Bulgária-Magyarország labdarúgó Eb-selejtező utolsó percében. Sokan sajnos – nem vérmérséklet, futballhoz való viszony, esetleges bolgár felmenők – pártállástól függően örültek vagy szomorkodtak, miután Szoboszlai szabadrúgása Petkov fejéről a saját kapujába szállt, és ezzel kiegyenlítettünk. A szófiai 2-2 után a vasárnapi, Montenegró elleni mérkőzés eredményétől függetlenül kijutottunk a jövő évi Európa-bajnokságra.
Vágólapra másolva!

A rég nem látott sikernek természetesen nem lehet felhőtlenül örülni, annál is inkább, mert néhányan gyorsan megmagyarázták, hogy Szófiában tulajdonképpen kikaptunk, és az öngól nem számít igazi gólnak, meg örüljünk, hogy nem rúgtak egy hatost a mieinknek. Az természetesen senkit sem zavar, hogy mérkőzésen – ahol a több sérült kulcsjátékosa nélküli magyar válogatott tényleg nem brillírozott – minden statisztikai mutatóban jobbak voltunk. Nézzük a legfontosabbakat!

Labdabirtoklás: 46% – 54%, kapura lövés: 20 – 3, veszélyes támadás: 59 – 15, kaput eltaláló lövés: 5 – 2, szöglet: 6 – 0, a javunkra.

Az egyik portál a hazai futballfóbiások legnagyobb örömére, így írt: „Egy kínos bakinak köszönhetően jutott ki a magyar válogatott az Eb-re". Dehogy azért, mert oda, vissza verte Szerbiát, elintézte itthon Bulgáriát és Litvániát. Nem, a kínos baki juttatta ki a csapatot. S alighanem nem sok híja volt, hogy a „mértékadók" az alábbi címekkel adják el a biztos Eb-szereplést a 2-2 után. „Egy bolgár öngól kellett a magyar továbbjutáshoz, A szerencse mentette meg a gyenge magyar csapatot, Petkov juttatta ki a válogatottat az Eb-re, Győzelem nélkül kullogunk haza Szófiából."

A minden magyar focisikert lebecsülők számára azért érdemes felidézni, hogy

a 2010-es vb-re Thierry Henry látványos kezezésének köszönhetően jutott ki Dél-Afrikába az írek ellenében Franciaország, mégsem fanyalogtak oly sokat a franciák.

Az végképp kiveri a biztosítékot az ellendrukkereknél, hogy ezzel a döntetlennel nem csupán kijutott az Eb-re a magyar válogatott, ráadásként Szoboszlaiék büszkélkedhetnek a leghosszabb – 11 meccs óta tartó – veretlenségi sorozattal. A magyar csapat pedig különösebb lelki teher nélkül léphet pályára a zsúfolásig megtelt Puskás Aréna közönsége előtt.

Szegény ellendrukkerek, mi lesz velük, ha megverjük Montenegrót?