Vágólapra másolva!
Június 8-ig jelentkezhetnek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél azok a szakértők, akik bekapcsolódnának az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati bírálóbizottságainak munkájába.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség különböző szakterületeken jártas gyakorlati szakemberek jelentkezését várja, akik nem kormányzati szakmai szervezetek, kamarák, egyesületek megbízásából vennének részt a bizottságok munkájában. A felhívásra jelentkezhetnek többek között közlekedési, logisztikai, környezet- és természetvédelmi, vízügyi, energiaipari, oktatási, munkaügyi, szociális és közigazgatási szakértők. A kiválasztás során követelmény a több éves szakmai tapasztalat a delegáló szervezet tevékenységi területével megegyező szakterületen. Előnyt jelent: a hazai és európai uniós támogatási rendszerrel kapcsolatos tapasztalat és a programozási dokumentumok ismerete.

Sorsolással választanak a regisztráltak közül

Az NFÜ szakterületi bontásban adatbázist állít fel a potenciális szakértők neveiből. Az adatbázisba való bekerülés további feltétele, hogy a kiválasztott szakértők vállalják a részvételt az adott támogatási konstrukció és az eljárásrend fő pontjairól szóló egynapos felkészítő képzésen. Az adatbázisból az egyes bíráló bizottságok felállítása előtt sorsolással kerül majd kiválasztásra az eljárásban részt vevő civil szakértő. Feladata az üléseken való részvétel, a bíráló bizottság által tárgyalt pályázatok szakmai színvonalának megítélése, a projektjavaslatok szakmai tartalmának az operatív program stratégiai célrendszeréhez való illeszkedésének vizsgálata lesz. A szakértő szavazati joggal rendelkezik és díjazásban részesül, ennek mértéke differenciált, az elbírálandó projektek támogatási igényétől függ.
A szakterületek listája és a pontos kiválasztási feltételek megtalálhatók a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. A jelentkezési adatlap letölthető a www.nfu.gov.hu címről.