[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
gazdasági válságálláskarriertippek-tanácsokMagyar TelekomHewittMátrai ErőműEricsson MagyarországKulcs-SoftFGSZ Földgázszállító

Az Ericsson vezeti a munkahelyek toplistáját

2009.11.17., 8:37|Utolsó módosítás:2009. 11. 17., 8:37|

A nagyvállalatok között az idén az Ericsson Magyarország Kft. nyerte el a legjobb munkahelynek járó díjat - derül ki a Hewitt és a Világgazdaság által készített felméréséből.

Forrás: [origo]

JÁTSSZ ONLINE!

A Hewitt tanácsadó cég és a Világgazdaság az idén is elkészítette munkahelyek toplistáját. Az 1000 főnél több embert foglalkoztató nagyvállalati kategóriában az Ericsson Magyarország végzett az élen, a második a Mátrai Erőmű, a harmadik pedig a Magyar Telekom lett. A 250-1000 fő közötti kategóriában az FGSZ Földgázszállító Zrt., a 250 dolgozónál kevesebb alkalmazottal működő cégek között pedig a Kulcs-Soft Nyrt. szerezte meg az első helyet.

Az évente rendeszeresen elkészített felmérés szerint minimálisan nőtt az idén a munkavállalók elégedettsége és elkötelezettsége, amiben szerepet játszott az állás elvesztésétől való félelem. A győztes cégek vezetői jelezték, személyesen igyekeznek elérni, hogy javuljon a dolgozók közérzete. Ezzel lehet a válság negatív hatásait kompenzálni - áll a 150 vállalat majdnem 30 ezer dolgozójának közérzetét vizsgáló felmérésből.

Több dolgozó panaszkodott, hogy nem a tényleges teljesítményül alapján kapják meg járandóságukat, és kritika érte a karrierlehetőségeket is. Ugyancsak kedvezőtlen, hogy a a dolgozók 60 százaléka szerint nem ér véget a válság, tavalyhoz képest pedig jelentősen nőtt azoknak a száma, akik úgy vélik, ha elvesztenék állásukat, nem találnának könnyen és gyorsan új munkahelyet. Márpedig számos cégnél várható elbocsátás: a megkérdezett vállalatvezetők közül minden második számol azzal, hogy a következő három esztendőben leépítést kell végrehajtani. 

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »