Virtuális állásexpó indult az interneten

számítógép, email, internet, computer, laptop
Vágólapra másolva!
Október 17-én indult, és öt napon át tart a Monster online állásközvetítő által szervezett virtuális állásbörze az Allasexpo.hu oldalon. Harminchárom vállalat közel ezer állásajánlatára pályázhatnak az álláskeresők.
Vágólapra másolva!

Az újszerű álláskeresési eszköz lényege, hogy ötvözi a hagyományos állásbörze lehetőségeit az internet előnyeivel. Összehozza a munkáltatókat és a munkavállalókat a virtuális térben - a szimuláció olyan, mint egy számítógépes játék, de kedvező esetben valós eredménnyel zárul. Azonnali visszajelzés kapható a cégektől, megfelelés esetén akár már aznap virtuális állásinterjún lehet részt venni.

Az állásbörzén való részvételhez ingyenes regisztráció szükséges, érdemes már ekkor feltölteni az önéletrajzot. Egy hétkérdéses teszt kitöltése segít megítélni, mely cégeknél jók az esélyek, így célzottabban lehet keresni a munkaadókat.

A cégek e-standjainál kérdezés nélkül is gyűjthető információ. Megtekinthetők az elvárások, a már bejutott munkatársak tapasztalatai. A virtuális standoknál a munkaadók képviselői is várják az érdeklődőket, bárki felteheti kérdéseit, kapcsolatba léphet a kiállítókkal chaten és élőszóban.

Minden nap lesznek célzott beszélgetések, amikor egy-egy cég képviselője előre megadott témában várja az álláskeresők kérdéseit, és azonnal válaszol rájuk. Emellett több kiállító tart webes előadást, és a standoknál a korábban feltöltött önéletrajzot is le lehet adni.