Elsőként tört be a SOTE a német oktatási piacra

Vágólapra másolva!
A Semmelweis Egyetem az első külföldi felsőoktatási intézmény, amelynek sikerült fiókot nyitnia Németországban. Hamburgban, a német város egyik közkórházával alapított képzést Asklepios Medical School néven. A tandíj borsos, évi 14 400 euró (mintegy 3,5 millió forint), ám a végzősök után kapkodnak a német kórházak és magánklinikák - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A SOTE a vezető német egészségügyi konszernnel együttműködve nyitja meg az Asklepios Medical Schoolt, ahol napokon belül negyven medikus kezdi meg tanulmányait. Az Asklepios-csoport Németországban és az Egyesült Államokban több mint hetven klinikát és csaknem harminc más egészségügyi intézményt tart fenn, a 11 ezer dolgozót foglalkoztató vállalkozás éves árbevétele 2,3 milliárd euró.

Sok német tanult Budapesten

- Ez elismerés a magyar orvosképzésnek is. A SOTE-n az 1980-as évek eleje óta több mint négyezer (nyugat)német orvos tanult, valamennyien igen "kapósak" a szövetségi köztársaságban - mondta a Népszabadságnak dr. Jörg Weidenhammer, a hamburgi projekt ötletgazdája és egyben felelőse.

Azok a német diákjai folytathatják orvosi tanulmányaikat, akik az első négy budapesti szemeszter után sikeresen vizsgáztak - egyelőre tizenhárman. Míg Budapesten a tandíj 11 200 euró, Hamburgban 14 400 euró, de dr. Weidenhammer szerint megéri akár tanulmányi kölcsönt felvenni: a SOTE-diplomás német orvosok után kapkodnak, a St. Georgban is három olyan kolléga dolgozik, aki Budapesten tanult.