Kevesebbet kell adózniuk a holland prostituáltaknak

Vágólapra másolva!
Kedvező adózási feltételeket harcolt ki a kormánynál a holland kormánynál a prostituáltak érdekképviselete. A bevétel 20 százaléka leírható a jövedelemadóból a munkavégzéshez kapcsolódó kiadásként. Adószakértők szerint a prostituáltak előnyösebb helyzetbe kerülnek más foglalkozást űzőkhöz képest, akik már régen nem számolhatják el a reprezentációs költségeiket.
Vágólapra másolva!

A szexipari érdekképviseletek és a pénzügyi kormányzat megállapodása értelmében a bevétel 20 százaléka leírható a jövedelemadóból a munkavégzéshez kapcsolódó kiadásként - írja a De Telegraaf. A legnagyobb holland napilap szerint a megegyezés azért is figyelemre méltó, mert a legfelsőbb bíróság korábban úgy határozott, hogy a ruházatra - különösen az alsóneműre -, valamint szépészeti kezelésekre, manikűrre és kozmetikára fordított kiadásokat nem lehet levonni az adóból.

Adószakértők bírálják a megállapodást, amelynek révén szerintük a prostituáltak előnyösebb helyzetbe kerülnek más foglalkozást űzőkhöz képest, akik már régen nem számolhatják el a reprezentációs költségeiket.

Nyolc éve legális szakma a prostitúció

A prostitúció 2000 óta legálisan gyakorolható szakma Hollandiában. A kenyerüket ezzel a munkával kereső nőket és férfiakat alkalmazottként vagy egyéni vállalkozóként tartják nyilván attól függően, hogy bordélyházi személyzet tagjaként vagy magánzóként dolgoznak. Becslések szerint csak Amszterdamban nagyjából nyolcezer munkavállaló prostituált.