Zoób Kati kábulatig ringatja magát

Vágólapra másolva!
"Nekem a zene inspiráció, bemutató előtti hetekben folyamatosan zenét hallgatok, ez fűt, ez  visz előre" - mondja Zoób Kati divattervező, az Álomsláger első riportjában. A divattervező háklis, csak a legtrendibb ruhákat hajlandó felvenni és csak a legihletettebb, legelegánsabb zenéket hallgatja -  gondolhatnánk, pedig mennyire nem, Zoób Kati - akit nyugodtan nevezhetünk az ország egyik legismertebb divatszakemberének - legalábbis nagyon nem. Olyan korszakos klasszikusok, mint Cseh Tamás vagy  Presser Gábor az összeszámolásnál saját generációjára számíthat leginkább; ha ezt nézzük,  nem meglepő, hogy Zoób Katinál is a szép emlékű kamaszévek slágerei a nyerők.
Vágólapra másolva!

Charlie: Jég dupla whiskyvel
Már a címét is imádom, úgy bele tudok borzongani, a szám meg maga a kikapcsolódás!

Cseh Tamás: Apa kalapja
Különös érzéseim vannak e dal kapcsán, Proust Az eltűnt idő nyomában című regényfolyamából jut eszembe egy kép: ahogy Marcel, az ifjú író figyelmét széthúzott ruhájával próbálja felkelteni Gilbert, a türelmetlen kamaszlány.

Nekem ez a dal kicsit mintha mindannyiunk életéről szólna, csupa egyszerű jelenet, amely az én gyerekkoromból is lehetne, aztán a szomszédlány mintha Proust világából jönne. Ez a dal örökre összekötötte apámat Prousttal, az eltűnt idővel, a Szolnoki Szigligeti Színházzal és Szikora Jánossal, aki jelmeztervezőként befogadott ebbe a megfoghatatlanul finoman dekadens világba.

LGT: Ringasd el magad!
Hát ebben nagymester vagyok! Számomra szinte nem is az eredeti szöveg vagy a szövegírói szándék az érdekes. Az állapotot ismerem jól, és ebben vagyok nagymester, hogy a kábulatig ringatom magam.

Szécsi Pál: Szeretni bolondulásig
Életem egyik legmeghatározóbb személyisége az a Dobay Miklós (Micu), aki a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legjelentősebb divattervezője volt Magyarországon. Szécsi Pál karrierje az ő segítségével indult, legjobb tudomásom szerint modellként ő fedezte fel. Tizenkilenc évesen találkoztam Micuval, eltölthettem vele néhány tartalmas, izgalmas évet, kinyitotta számomra a világot, a mai napig hozzá kötődnek életem legjelentősebb mondatai. Szécsi Pál dala mindig felébreszti bennem ezt a korszakot, amikor tele vággyal, tettrekészséggel tanultam a nagybetűs életet.

LGT: Miénk itt a tér
Mozgalmi dalokon nevelkedve, néha félreértelmezett szövegekkel birkóztunk. Ez az a dal, amely minden mozgalmi dalt elnyomott bennem, és féktelen energiával tudom a világba kiáltani, ha jól érzem magam. Új szalonunk megnyitóján megszámlálhatatlanul sokszor futott át rajtam az érzés: Miééénk itt a tééér! Miééénk itt a tééér! Tudom, nem szerepel a listán, de hozzám annyira közel áll ez a szám, hogy muszáj ideraknom. Szavazzátok be!