Mézes sült körte mascarponéval

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokon körtével készült recepjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 12 db alexander körte, 500 g méz, 1,5 citrom leve, 500 ml víz, mascarpone sajt

A körtéket hámozzuk meg, a magházat teáskanállal vájjuk ki, majd tegyük a gyümölcsöket citromos vízbe.
Egy kis lábasba tegyük a mézet, egy citrom levét és a vizet, és forraljuk össze. Egy kivajazott tepsibe vagy üveg sütőedénybe tegyük a körtéket úgy, hogy a vágott felük lefelé legyen. Öntsük rá a mézes szirupot, majd előmelegített (150 fokos) sütőben süssük körülbelül 30 percig.

Tálaljuk nagy tányérokra, a magház közepébe tegyünk mascarpone sajtot, és csorgassuk meg a mézes sziruppal.