Díjazták a legjobb szakácsokat

Vágólapra másolva!
A legtöbb szakmai szervezet előszeretettel díjazza tagjait minden évben. Vannak azonban olyan ágazatok, ahol az igazi elismerést nem a hozzáértő zsűri, hanem a hétköznapi emberek adják. A vendéglátóipar is ilyen, hiszen egy érem vagy serleg sem érhet fel azzal, amikor egy szakács vagy cukrász műveit a vendégek dicsérik meg. Szakácsunk, Kaldeneker György élménybeszámolója következik a Gasztropont díjátadójáról.
Vágólapra másolva!

A Gasztropont egyfajta szakmai konferencia, a szakma, a vendéglátásban dolgozók találkozóhelye. Három éve alapította Cs. Szabó Ildikó azzal a céllal, hogy az országot járva személyes találkozók alkalmával az épp aktuális témák előadóit összegyűjtse, és a tőlük ellesett fogásokkal, tapasztalataival segítse a vendéglátás színvonalának javítását. Minél egészségesebbé, a nemzetközi trendekhez is jobban igazodóvá szeretnék varázsolni döcögősen haladó, a hagyományokhoz mindenáron ragaszkodó vendéglátásunkat. Országos rendezvényeiken kiváló előadók osztják meg tapasztalataikat a vendéglősökkel, hiszen azt mindenki tudja váltani, változni kell.

Tizenkét rendezvényen gyűjtöttek szavazatokat az elmúlt évben a szakma legjobbjairól. Ezerötszáz vendéglátós szakembert kérdeztek meg személyesen, de internetes oldalukra is tömegével érkeztek a szavazatok. Nyolc kategóriában hirdettek versenyt: az év legjobb szakácsa, konyhája, cukrásza és cukrászdája, a legjobb beszállítók és az éttermek, cukrászdák különleges kínálatai között lehetett voksolni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Elkészült a kapris lazacpástétom





Forrás: Kaldeneker György receptjei

Királyrákkal gazdagított kókuszos zöldségragu