Almás-karamellás muffin

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg barnacukor, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 1,5 dl joghurt (almás ízesítésű is lehet), 3 db alma, félmaréknyi dió, 10 dkg puha tejkaramella, 1 csipetnyi só

Elkészítése:
Üssük a tojásokat egy keverőtálba, öntsük hozzá a felolvasztott vajat, a barnacukrot és a joghurtot. Fakanállal keverjük simára.

Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, szórjuk rá a sütőport és a szódabikarbónát. Tegyük hozzá a sót, az apróra felvágott tejkaramellát, az összetört diót, majd az egészet keverjük össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Keverjük a tojásos keverékhez a liszteset, úgy hogy állandóan kevergetve mindig csak egy keveset adunk a masszához. A végén dolgozzuk a tésztához a kis kockákra felvágott almát is.

Töltsük a tésztát papírkapszlikkal kibélelt muffin sütőformába, úgy hogy a tészta csak háromnegyedig töltse meg a formát. Tetejére tehetünk egy-egy fél dióbelet is. Tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150-160 fokon 20-25 perc alatt süssük készre őket.