Öt éve elrabolt túszokat öltek meg kolumbiai gerillák

Vágólapra másolva!
Tizenegy olyan helyi törvényhozót végeztek ki kolumbiai szélsőbaloldali gerillák, akiket több mint öt évvel ezelőtt raboltak el a dél-amerikai országban
Vágólapra másolva!

A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) csütörtöki közleménye szerint azért ölték meg a túszokat, mert egy meg nem nevezett fegyveres csoport megtámadta a rejtekhelyet, ahol a foglyokat őrizték. A FARC közlése szerint az ismeretlen katonákból álló csapat a rajtaütést június 18-án hajtotta végre. A szélsőbalos szervezet arról nem tett említést, hol történt az incidens.

A FARC emberei 2002 áprilisában Caliból, Kolumbia harmadik legnagyobb városából, Valle del Cauca tartomány közigazgatási székhelyéről hurcoltak el tizenkét helyi törvényhozót, s közülük öltek meg most tizenegyet.

A FARC Kolumbia és a nyugati félteke legnagyobb létszámú gerillaszervezete. Számos személyt ejtett túszul az elmúlt évtizedekben, és fegyveres harcot vív a kolumbiai kormány ellen. Legismertebb foglya a francia származású Ingrid Betancourt, aki ugyancsak öt éve került a FARC fogságába, amikor elnökjelöltként választási hadjáratot folytatott. Az asszony kiszabadításért a francia kormány is jelentős lépéseket tett, de egyelőre hasztalanul.