Sopron volt és Coke lesz - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A soproni Volt Fesztiválon többek között a The Prodigy, a Cold Cut és Anthony Rother zajonganak a hétvégén. A siófoki Coke Clubban pedig jeles britek, így Ibiza kedvence, Smokin' Jo, és Breakspoll díjas Atomic Hooligans és Pete Jordan kevernek.
Vágólapra másolva!

Voltnyi elektromosság

Már szerdától dübörög a tizenötödik Volt Fesztivál Sopronban, és aki csak a hétvégére tud lejutni Sopronba az máris lecsúszott néhány elektronikus zenei ínyencségről (mondjuk az amerikai The Roots koncertjéről, vagy az ausztrál darenbézer Pendulum showjáról, esetleg a Massive Attack-tag Daddy G. dj szettjéről). Persze ha valaki a híres amerikai breaker, dj Dave Tipper dj szettjére hegyezett volna az a szombati Chi Faculty bulin bepótolhatja lemaradását a Mokka Cukában, de akkor a Volt utolsó estéjéről megint csak lemarad.

A Fesztivál legnevesebb fellépőjének, a brit The Prodigy koncertjére azonban odaér, aki pénteki munka végeztével pattan autóba, vagy vonatra. Előttük a Balkan Fanatik, a Hiperkarma, a Neo és a Tankcsapda pezsdíti a hangulatot.

A Vodafone-Samsung arénában az electroban és houseban nyomuló öregfiú Loui Austen kezdi a pénteki sztárparádét, majd svéd Koop következik, befejezésül pedig a Deck Attack bulija az amerikai Fort Knox Five-val.

Szombaton ugyanitt techno buli lesz a soproni Hyperspace-es arcok Hot X, Igor Do'Urden, Coyote és a német Anthony Rother jóvoltából, de valamivel korábban a szintén német Tube Tech is föllép.

A szempontunkból mgt érdekesnek számító Red Loungeban pénteken a svéd Sumo, hazai részről pedig Keyser és Shuriken táncoltat, szombaton peeig a tavalyi szigetről a londoni reptéri szigor miatt lemaradó absztrakt hiphop duó Cold Cut koncertezik, utánuk meg Palotai Zsolt veszi elő finomabb lemezeit.

Smokin' Jo az Aranyparton

A korábbi Beach House helyén idén Coke klub néven egy minden eddiginél színvonalasabb programot ígérő hely nyit a siófoki aranyparton. Erre garancia a koncepciót megálmodó három személyiség, Erdéyi Zsolt (Superman), Fabricius Gábor és Novák Péter neve.

Pénteken az ibizai klubok nagy kedvence, djane Smokin' Jo ( nevét a bokszoló Frasiertől kölcsönözte a gyönyörű hölgy) köti le a house híveit a Balaton partján a hazai erősítést pedig Pöli, Muzzaik és Tommyboy lesznek.

A szombaton viszont jelentős breakerek táncoltatnak a homokban. A műfaj kedvelőinek aligha kell bemutatnia Breakspoll-díjas briteket, az Atomic Hooligans-t és Pete Jordant, de a magyar Erká és Vida G.-t sem.

A Balaton partján amúgy is pezseg a partyélet, hiszen péntek este folytatódik a Balaton Progression sorozat a Máriafürdői Black Magicben, ahol az angol Oliver McGregor és Kühl meg Chriss játsszák a progresszív house-t.

A szombaton a szántódi révtől kiinduló Boat Partyn viszont neves holland dj-k, Matthew Dekay és Rene Amesz zenélnek hasonló stílusban.

Peter Poppara