George Michael közmunkán

Vágólapra másolva!
George Michael a napokban megkezdte a májusi közlekedési bűncselekményéért kiszabott büntetését, melynek során 100 óra közmunkát kell végeznie. Hétfőn már lelkesen jelentkezett is annál a hajléktalanszállónál, ahol segíteni köteles ez elkövetkezendő időszakban.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel megkezdte a londoni bíróság által kiszabott büntetését George Michael.

Mint ismeretes, az énekes tavaly májusban kisebb közlekedési káoszt okozott London belvárosában, mikor is elaludt autója kormánya mögött, és így találták meg a csúcsforgalom kellős közepén a rendőrök. Az igazoltatás után nyomban kiderült, hogy George korántsem volt teljesen beszámítható állapotban, egy rövid vizsgálat után az is nyilvánvalóvá vált, hogy nem kevés drog volt a szervezetében, amikor autóba ült.

A tavaly pályafutásának 25 éves jubileumát ünneplő George Michael egy pillanatig sem tagadta a hivatalos szervek előtt, hogy hibázott, a bíróság előtt többször elismerte, hogy némi alkohol és gyógyszer hatása alatt volt az eset idején. Bár a gyógyszereken kívül marihuánát is találtak a szervezetében, őszinte vallomása meggyőzte a helyi bírákat és szabadságvesztés helyett inkább a közmunkát tartották a legcélravezetőbb büntetési nemnek az esetében. A londoni bíróság így 100 óra szociális intézményben letöltendő közmunkára ítélte, valamint két évre bevonta a jogosítványát a popsztárnak. Hétfőn George már tisztességesen jelentkezett is a megjelölt intézménynél, ami egy hajléktalanszálló, ahol rögtön munkába is állították: a kertet volt köteles rendbe szedni.

"Én is ugyanolyan ember vagyok, mint a többi. Ha valami hülyeséget követek el, meg kell, hogy fizessem az árát" - nyilatkozta a hétfői napon. "A kertben dolgozgattam, és megvallom, még élveztem is. Mindent megcsinálok, amit kiadnak nekem. Nincs szükségem semmilyen különleges elbánásra" - fűzte hozzá az énekes.