Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) négymérkőzéses eltiltással sújtotta Luiz Felipe Scolarit, a portugál válogatott szövetségi kapitányát, aki múlt szerdán, a szerbek elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező után rátámadt Ivica Dragutinovicot.

Az 1-1-re végződött lisszaboni találkozót követően a szerb hátvéd heves szóváltásba keveredett Ricardo Quaresmával, aki sportszerűtlenül nem adta vissza a Nemanja Vidic sérülésekor kirúgott labdát a balkániaknak.

A brazil tréner beavatkozott a vitába, és - a tévéfelvételek tanúsága szerint - megpróbált behúzni egy balegyenest Dragutinovicnak, aki épphogy el tudott hajolni.


Az UEFA a négymeccses büntetés mellett 12 ezer eurós bírságot is kiszabott Scolarira, míg a kiállított Dragutinovic két találkozót kénytelen kihagyni.

"Bár elismerem, hogy óriásit hibáztam, a büntetést túl szigorúnak tartom, különösen azért, mert az egész vitát kirobbantó játékos csak két találkozót kénytelen kihagyni" - mondta Scolari. "Ezért, amint írásban is megkapja a portugál szövetség a határozatot, elküldöm a fellebbezést az UEFA részére."