Vágólapra másolva!
Nemcsak az eredményes és látványos játékot, hanem a klub imidzsét is fontosnak tartják a Real Madridnál, ezt bizonyítja, hogy azonnali hatállyal viselkedési kódexet adtak ki a labdarúgók számára.

Az illemtankönyvet az ABC című helyi lap csak "Anti-Ronaldinho kódexnek" titulálta arra utalva, hogy az FC Barcelona brazil klasszisa az utóbbi időben leginkább csak gyenge teljesítményével és éjszakázásaival hívta fel magára a figyelmet. Az újság úgy tudja: nemrégiben a királyi gárda egyik futballistája is hasonló útra tévedt, s állítólag Bernd Schuster vezetőedző alaposan le is hordta a meg nem nevezett játékost.

A Real vezetői a kódexben felhívják a labdarúgók figyelmét, hogy a nyilvánosság előtt megfelelően viselkedjenek és kerüljék az olyan helyzeteket, amelyek veszélyeztethetik az egészségüket. Emellett elvárják, hogy tisztelettel viseltessenek a klub irányítói, edzői és szurkolói felé, valamint legyenek pontosak, jól neveltek és éljenek egészségesen.

A gárda holland támadója, Ruud van Nistelrooy elismerte, hogy eddigi csapatainál még nem volt része hasonló megregulázásban, de úgy vélte: neki és társainak jót tehet, hogy a szabálykönyv emlékezteti őket "egy nagy klub értékrendjére".