Nigériától az Alpokig - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
E hétvégén eljön a rap megalapítója, a Sugar Hill Gang és a dnb-nagymester Pendulum, lesznek még exkluzív partyk és be nem álló szájú nigériai-osztrák a Belvárostól a Duna-partig.
Vágólapra másolva!

Már csütörtökön elindul a Szelektív Maraton a városligeti Petőfi Csarnokban. A négynapos hiphop-összeröffenésen egy világrekord-kísérlet mellett hazai és külföldi hiphopcsapatok váltják egymást a színpadon. Az első amerikai sztárfellépő, a Beatnuts mellett a Vinyl Warriors, Revolution és Döme produkálja még magát.

Péntek este mc Gőz, Fankadeli és a Hősök teremtenek olyan hangulatot, hogy másnap Sub Bass Monsternek már ne okozzon gondot a közönség bemelegítése. Szabi után jön a stílusatyák csapata: a The Original Sugar Hill Gang ugyan már nem koncertezik, de két tagja ezt a meghívást nem utasította vissza.

A péntek esti fekete zenék sokaságát tovább erősíti a Love Alliance Dancehall Feverje a Trafóban. 3GGA, a hírek szerint folyamatosan beszélő nigériai-osztrák előadó nem szokott csalódást okozni, ráadásul ő Bécs egyik legfoglalkoztatottabb dj-je is.

A szombat egyértelműen a Dunához kötődik. Az egykori Bed Clubba, az Óbudai-sziget melletti Reményi Ede utcában Ausztrália legismertebb drumandbass-sikersztorija, a Pendulum látogat. Ez az a három fiatal, aki tavaly összedobta az év legnagyobbat ütő zenéjét, a Vault-ot. Előttük és utánuk olyan magyar dj-k játszanak majd, mint Palotai, Sizenine, Bal és Ib.su.

Kicsit odébb, a szigeten, a Dokk Discóban a Mode Fest dübörög majd, King Unique, az angol vendég-dj vezetésével. A hazai erők sem hiányozhatnak, így például ott lesz Bárány, Antonyo, Jován, Stamp, Andrewboy és MAnic_N.

Pendulum: Slam

Ugyancsak a Dunánál, csak pár híddal arrébb, az A38 Állóhajón a Fresher és a Lollipop rendez közös bulit. Többek között a svájci Round Table Knights pörgeti fel a szombatot: a 2000-ben alakult különítmény hat kézzel és elképesztő mixtudással hegeszti össze az elektrofunkot. Zenéikben békésen megfér egymás mellett a Justice és Paul McCartney vagy Björk.

Balogh Zsombor