Vágólapra másolva!
Mindkét barcelonai csapat ikszelt a Primera División 10. fordulójában, az Espanyol hazai pályán ért el 0-0-t a Murcia ellen, míg a Barcelona Valladolidban játszott 1-1-et.

A kisebb sérülést szenvedő Henry el sem utazott a Barcával Valladolidba, így a csatársorban Frank Rijkaard Ronaldinho és Messi mellett az egyik ifjú tehetségnek, Krkicnek szavazott bizalmat.

Meglepetésre a hazaiak sokkal elszántabban futballoztak, letámadtak a katalánokat, és nem érdemtelenül szereztek vezetést a 15. percben, igaz, Llorentének szerencséje is volt, mert lövése kipattant Valdesről, de utána a csatár lábáról mégis a hálóba került a labda.

A Barca hátrányban sem igazán tudott váltani, de két klasszis villanása elég volt az egyenlítéshez, Xavi mesteri passza után Ronaldinho emelt jobbal a bal sarokba a kapus fölött.

Forrás: EPA

Ronaldinho nem volt csúcsformában, de a gólnál szépen oldotta meg a helyzetet

A második félidő elején az addig visszafogott Messi is villant, vagy 50 méteren keresztül vitte a védők között a labdát, aztán Krkichez passzolt, aki egy cselt követően a jobb kapufát találta telibe.

Innentől kezdve Valdes és a hazai támadók párharcával telt a hátralévő idő, a katalánok csak egy nem túl veszélyes Gudjohnsen fejest tudtak felmutatni, a hazaiak viszont nem bírtak a Barcelona kapusával, így maradt az 1-1.

Primera División, 10. forduló:
Valladolid - Barcelona 1-1 (1-1)
gól: Llorente (16.), illetve Ronaldinho (42.)

Espanyol - Real Murcia 0-0