Kolozsvárott nyit új bázist a Wizz Air

Vágólapra másolva!
A legnagyobb kelet-közép európai diszkont légitársaság, a Wizz Air jelentősen bővíti romániai jelenlétét. A társaság jövő év elejétől új járatokkal gyarapítja bukaresti és kolozsvári menetrendjét, valamint májusban megnyitja sorban a nyolcadik, Romániban pedig - Bukarest után - második bázisát Kolozsvárott - derül ki a társaság közleményéből.
Vágólapra másolva!

Váradi József vezérigazgató bejelentette, hogy a Wizz Air egyedüli diszkont légitársaságként belföldi járatokat üzemeltet majd Bukarest és Kolozsvár között, továbbá Milánóba és Brüsszelbe indít új gépeket a román fővárosból 2008. február 28-tól. Az új járatokkal a Wizz Air 10-re növeli bukaresti útvonalainak számát.

Kedden, a terveknek megfelelően, felszállt a Wizz Air első járata a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, hogy májustól egy vadonatúj Airbus A320-as repülőgéppel és 40 alkalmazottal a légitársaság megnyitja erdélyi bázisát Kolozsváron. Az új gép a jelenlegi útvonalak és Bukarest mellett Valenciába és Milánóba is szállítja majd utasait, ezzel nyolcra emelve a kolozsvári utak számát. A Wizz Air 2008-ban egymilliós utasforgalommal számol a cég romániai útvonalain.

A Wizz Air fiatal, Airbus A320 típusú repülőgépekből álló flottája jelenleg hat bázisról üzemel Európa-szerte. A légitársaság Lengyelországból, Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból és Romániából kínál járatokat. 2006-ban a Wizz Air több mint 3 millió utast szállított járatain.