Szilveszteri party-mustra

Vágólapra másolva!
Már csak két nap maradt hátra a 2007-es évből és idei vesszőfutásunk úgy kívánja, hogy jól megnyomjuk az utolsó 48 órát! Lássuk, milyen programok kínálkoznak ezt elősegítendő: a magyar dj-partyzenészek nagy része hadrendbe áll, és jönnek szép számmal a külföldi sztárnevek is, mint Dave Seaman, Frivolous, Pet Duo, Dr. Motte, The Advent, Electric Universe vagy Jody Wisternoff.
Vágólapra másolva!

Žagar, senkiföldje, és etnoistenek

A Žagar teljes legénysége, alig hogy felocsúdik az ajándékbontogatástól végigbombázzák az országot egy-egy remekbeszabott bulival, ahol új Cannot Walk Instead Fly albumokat mutatják be. A Trafóban 27-én, másnap a debreceni Lovardában, 30-án pedig a Szegedi Ifjúsági Napok jeges rendezvényén kaphatjuk meg tőlük a magunkét.

A truesoundos és strictly-s brigád ugyan még karácsonyi Deep Café-val jelentkezik a Made In World Centerben 27-én, de rajtuk kívül már csak a másnapi E-Klub buli használja partyelnevezésre ezt az előtagot. Bőven a bocsánatos bűnök között van mindkettő, ráadásul a Népligetben Sexy Christmas Party-val készülnek.

Žagar: Wings Of Love

Az év végén bezáró (de szerencsére csak egy kicsit arrébb költöző) West-Balkán szépen kezdi felhúzni a hangulatot a szilveszteri haddelhaddra. Csütörtökön az ESÉLYesÉJ keretében a Szilvási Gipsy Folk Band és a Váradi Roma Café, kezdi meg az izzasztó örült táncoltatást, ami egészen a következő év legelejéig tart.

A nyári No Man's Land-es élményeket hozza vissza a Riszaklub az egykori Upside Down helyén lévő Vox Caféban. Az Arany János utcánál Gammer, Plaz, Fungus, és a nagyszerű Polymorphin fog játszani.

Az A38 újabb állomásához érkezik az Én Városom sorozattal. Belgrád kap lehetőséget 27-29 között. A szerb fővárost a neves drámaíró, rendező és felforgató blogger, Biljana Srbljanovia mutatja be. Olyan nagy underground-klasszikusok lépnek majd fel, mint a Disciplin, a Kitschme a Darkwood Dub vagy a viharos tempót diktáló balkánband a Kal.

Darkwood Dub: Kosmos

A K2-es Houge Bound-partyk, már sokszor bizonyítottak, és ez 28-án sem valószínű, hogy másképp lesz. A Mr.Manic, Fisher, Crysis, Android, Khaist, D.o.B., The Phelics-szel fémjelzett linup egyszerre adja majd a System Check és a New Kids on the Bass súlyos energiáit.

Ugyanezen a napon vág az év és a futó utcai West-Balkán utolsó kétnapos fesztiváljába az Akanakba. A fesztivál hagyományaihoz hűen most is főként a roma zene legnevesebb előadói közül hoz el néhányat. A Ternipe műsora indítja pénteken a három napos fesztivált. Őket követi a Franciországból érkező Yorgui Loeffler Trio akik a gitárzene cigányvirtuóz istenét Django Reinhardot élesztik újra.

A fesztivál második napján a húsztagú, nemzetközi hírű Khamoro táncegyüttes műsora nyitja meg az estét, majd az erdélyi Nadara zenekar koncertje következik. A fesztivál befejező napjának első fellépőjeként a népszerű Romano Drom pörgeti fel az egybegyűlteket. Őket a Franciaországból érkezett La Familia követi, akik a ska és latin hangulatot hihetetlen dél-francia energiákkal dúsítják.

Schössow: Moog Me

Fél Orbital, a svéd, és pszichedelikus örömök

Egyenesen Svédországból fog a Scarabeusba érkezni az idei év egyik legnagyobb elektronikus zenei felfedezettje Marcus Schössow december 28-án. Különleges fűszerezésű electrohouse, progressive-house és trance zenéi olyan kiadóknál láttak napvilágot, mint a méltán világhírű Global Underground, vagy a Mike Shiver által alapított Captured Music, nem is beszélve a Markus Schulz nevével fémjelzett Coldharbour Recordingsról.

Ezen az estén Schössow egy különleges b2b szettet fog játszani, Soliquiddel. Az esten fellépő dj-mezőny különleges tagja még a mindössze 19 éves Nifra. Szlovákiában született, majd hamarosan északi szomszédunk egyik legkedveltebb lemezlovasa lett. Idén Szlovákia 5. legjobb dj-nek választották.

A december 28 estje az utolsó, ahol még megmenekülünk az előszilveszter, a rákészülés, a bemelegítés és a hasonló partyjelzőktől. Másnaptól kezdve már jön a kötelező szilveszteri hangulatbőség.

A Casino Bankok csapat nyitja az előszilveszterezők sorát a Monóban. Subotage, Zoidberg, Zefyr már elég ahhoz, hogy függetlenítsük magunkat attól, hogy hétfőn éjszaka is partyznunk kell majd, és még csak szombat van. Ezen a napon sem fukarkodik a K2 sem, hiszen mindkét termében Neorave élőszilveszterrel készül több mint egy tucat dj-lép majd a pultba.

Colorstar: Air Traffic

A Colorstar zenekar pszichedelikus party-brigádja a bajai Ifi Házat támadja majd ezen a napon, a Hairy csapat pedig az új 12" Chachacha reinkarnációban, a Minilouge mellett a megszokott brigádot vonultatja fel: Naga, Beta Andre, Mick.

Ugyancsak 29-én első ízben látogat Budapestre a Citadellára a legendás Orbitalt alkotó testvérpáros fele, Phil Hartnoll, ráadásul ugyancsak ezen a napon debütál a Simian Mobile Disco, akik jelenleg a brit tánczene egyik legfontosabb párosa.

Phil Hartnoll és szerelmei

Attól még, hogy mindenki előszílveszterezik a Dokk Progression nem pihen. Öt S-sel készülnek az év utolsó szombatjára a Hajógyári-szigeten. Sanfranciscobeat, Soundsmith, Slide, Schiipman, Stamp, mindannyian bizonyított már ebben az évben (is.)

Vannak olyanok, akik a szombati nagymenet után pihennek, de mások vallják az egyszerélünket, úgyhogy vasárnap még nyugodtan bele lehet csúszni Szombathelyen a Előszilveszteri Esélykiegyenlítőbe, ahol az EsSKAbe és a Buttholes mellett fellép a hazai psychobilly-performance csapat a Yellow Spots.

A PASO legénysége pedig a Trafóban dolgozik rá a napra, ráadásul nem is akármilyen vendéget hívtak meg: a New York Ska-Jazz Ensemble érkezik hozzájuk.

Akik még tudnak számolni, azok hamar kikövetkeztetik, hogy már csak egyet kell aludni, és jön a szilveszteri kötelezően elementáris mulatozás, a keményebbek nem számolnak, csak csinálják.

New York Ska-Jazz Ensemble