Vágólapra másolva!
Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) úgy döntött, manipulációs vádak miatt törli a kézilabdás olimpiai selejtezők férfi és női ázsiai tornájának eredményeit, s január végéig újrajátszatja azokat. A hírek szerint elképesztő bírói csalásokkal szerezte meg a kvalifikációt Kazahsztán női és Kuvait férficsapata. Nézzünk néhány példát arra, hogyan lehet elcsalni egy összecsapást!

A 2006-os Ázsia Játékokon már megtapasztalhatta Korea, hogyan fújnak ellenük szándékosan a játékvezetők. Érdemes megnézni a Katar elleni elődöntő rövid összefoglalóját, döbbenetes ítéleteket lehet látni.


Akinek van türelme, az belepillanthat az összecsapásba hosszabban is - megéri!


Az ominózus, szeptember 1-jén lejátszott Kuvait-Dél-Korea mérkőzésről (amely a kuvaiti csapat 28-20-as győzelmével ért véget) egy német dokumentumfilm található a neten, amelyben a mérkőzésre eredetileg kijelölt német Frank Lemme, Bernd Ullrich kettős is nyilatkozik.


A csalás mértékére egyébként jellemző, hogy a német játékvezetők helyett végül egy IHF-licenc nélküli jordán bírópáros vezette a meccset...