Vetélkedőben kutatják a játékosok sötét múltját

Vágólapra másolva!
Az írósztrájk okán két újabb reality program érkezik: ezúttal vetélkedők, a Survivor és az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? ötletgazdájától, Mark Burnett-től.
Vágólapra másolva!

Mark Burnett régi motoros a szakmában: olyan show-kat talált ki és készített elő, mint a Survivor vagy a The Apprentice, amelyben azért versenyeztek a játékosok, hogy Donald Trump irányítása alatt dolgozhassanak, egy jól fizető pozícióban. Burnett találta ki az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? című vetélkedőt is, amely nálunk ugyan megbukott, de az Egyesült Államokban és a világ több országában ma is megy.

A producer most két hiánypótló műsorral is előállt, melyek az NBC csatornán debütálnak februárban, és ha odakint sikeresek lesznek, hamar átkerülhetnek hozzánk is. A My Dad Is Better Than Your Dad-nek már címe is magáért beszél: óvodai vitatkozásokat idéz, amikor azt bizonygattuk, hogy a mi papánk sokkal jobb, erősebb, okosabb a másikénál.

Ennek megfelelően családi vetélkedőre, mintegy a Széf gyerekváltozatára számíthatunk, ahol apa és kisfia (vagy kislánya) együtt küzdenek a nyereményért. Mindenesetre magas feszültségű, pörgős vetélkedőről van szó, amit az is jelez, hogy az NBC vezetői az American Gladiators helyére pakolják be - ami pedig leginkább egy pankrátorokkal vívott akadályversenyre emlékeztet.

A másik, újonnan induló vetélkedő az Amnesia, amelyben a nyereményért mindössze annyit kell tenniük a versenyzőknek, hogy jól válaszolnak a saját múltjukkal kapcsolatos kérdésekre - az igazságot ezúttal nem hazugságvizsgálóval, hanem a családdal, barátokkal, volt tanárokkal kapcsolatos beszélgetésekből derítik ki a készítők.