Sony Mylo2 - wifi-képes internettábla

Vágólapra másolva!
A Sony - miközben éppen saját javára fordítja a konzolháborút az egyre sikeresebb PlayStation 3-mal - az internetezni vágyó felhasználókat sem hagyják újdonság nélkül.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó a Las Vegas-i Consumer Electronic Show keretein belül rántotta le a leplet legfrissebb termékről. A Mylo 2-t - elődjéhez hasonlóan - elsősorban a weben való szörfölésre fejlesztették ki, de akár hosszabb levelek vagy szövegek megírására is alkalmas - a teljes QWERTY-billentyűzet segítségével.

Az első szempillantásra a PlayStaion Portable (PSP) hordozható játékgépre emlékeztető eszköz lekerekített formavilágával első sorban a fiatal felhasználókat akarja megcélozni, szemben a Nokia Internez Tablettel, amely - elsősorban megjelenésében - inkább az üzleti felhasználók kegyeit keresi. Ugyanis a Sony Mylo 2 - bár a menürendszerét tekintve a Sony hordozható játékgépe és asztali konzolja juthat eszünkbe róla - valójában egy vezeték nélküli internetkapcsolattal felszerelt készülék, amely divatos megjelenésével és gyönyörű TFT LCD-kijelzőjével akár népszerű eszközzé is válhat a fiatalok körében.

A fekete és fehér színben egyaránt elérhető eszköz 3,5 colos WVGA-felbontású (800x480) kijelzővel rendelkezik, amely a Sonytól megszokott csúcsminőséget hozza. Az 1GB-os beépített memóriában zenéket, filmeket vagy szövegeket is eltárolhatunk, melyeket a méretes kijelzőn meg is tekinthetünk. Az alapvető, előre telepített szoftvereken túl (képnézegető, médialejátszó) egy internetböngészőt (Acces NetFront) és egy instant messengert is találunk a gépben. Az eszköz hazai debütálásáról és áráról egyelőre nincs információnk.