Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs nyolc hónapos száműztés után tért vissza válogatottba, ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy kezdőként kap lehetőséget szerdán a szlovákok ellen, hiszen az utóbbi időben a bombaformában játszó Dzsudzsák Balázs és Halmosi Péter is az ő posztján futballozik.  

Huszti Szabolcs jelenleg talán legértékesebb magyar labdarúgó - a játékosok vételárát megbecsülő transfermarkt.de szerint ötmillió eurót kéne fizetni érte, amivel a Hannover légiósa másfél millióval "előzi" a rangsorban második Gera Zoltánt és Hajnal Tamást.


A bal oldali középpályás senki által nem vitatott erényei ellenére nyolc hónapja nem kapott meghívót a válogatottba, ezzel büntette őt az MLSZ, amiért tavaly májusban a Görögország elleni Eb-selejtező előtt elhagyta a nemzeti csapatot - a szövetség akkori indoklása szerint azért, mert bizonytalannak érezte a helyét a kezdőcsapatban.

Az eltiltás lejárt, Huszti pedig a Szloválókok ellen ismét ott lehet a legjobbak között. "Nagyon boldog vagyok, hogy újra válogatott lehetek, remélem, lesz rá lehetőségem, hogy bizonyítsak, de ez a kapitánytól függ" - jelezte az [origo]-nak adott interjúja elején, hogy kész alávetni magát Várhidi Péter döntésének.

Huszti úgy véli, normális a kapcsolata a szakvezetővel, a múltról ugyan nem beszélgettek, de szerinte erre nem is volt szükség, hiszen annak idején mindent tisztáztak, és nem váltak el haraggal egymástól. "Bele tudok nézni a kapitány szemébe" - mondta a hétvégén a Hamburgnak tizenegyesből betaláló játékos, majd hozzátette: "semmit nem bántam meg, ami akkor történt".

Ennél bővebben azonban nem akart kitérni a tavalyi ügyekre - ahogy fogalmazott, nem szeretné feltépni a régi sebeket -, de azt még fontosnak tartotta leszögezni: nem igaz, hogy annak idején sértődöttségből mondta le a szereplést, amiért Várhidi csak csereként számolt vele.

A válogatott tavalyi eredményeiről meglehetősen kritikus véleménnyel van, szerinte a média kifejezetten túlértékelte azokat. "Igaz, hogy legyőztük az olaszokat, ami óriási dolog, de a tétmérkőzéseken sajnos rosszul szerepeltünk. Ezen a téren lenne a legfontosabb javulást elérnünk, amihez szerintem az kell, hogy a válogatott tagjai hétről hétre játsszanak a klubjukban, mert ezáltal tudunk kellő rutint szerezni az éles meccsekre."