Genfi Toyota-újdonságok

Vágólapra másolva!
Fontos premierekkel készül a márciusi seregszemlére a japán autógyár. Jön a Smart-ellenfél iQ és az Urban Cruiser nevű kompakt szabadidő-autó is.
Vágólapra másolva!

A Toyota már a tavaly szeptemberi Frankfurti Autószalonon is kiállított egy iQ-t, de a Genfre tartogatott miniautó már sokkal közelebb áll a jövőre érkező szériaváltozathoz. A három méternél rövidebb, de három felnőtt és egy gyerek szállítására is képes apróság gyártása 2008 végén kezdődik Japánban, a tervezett darabszám évi százezer lesz. Csak Japánban és Európában fogják árusítani 2009 első felétől, egy egyliteres benzin- és egy ismeretlen méretű dízelmotorral.

A másik fontos újdonság az Urban Cruiser nevű kompakt szabadidő-autó, amiről szintén olvashattak már nálunk. A négy méter hosszú SUV a Suzuki SX4 konkurense lesz, segítségével megvalósulhat a Toyota vezérkar álma, hogy a kompakt- és közepes SUV-k piacán 20 százaléknál nagyobb piaci részesedést szerezzenek az öreg kontinensen.

Két, korábban már bemutatott tanulmányt is hoz ezeken kívül a Toyota Genfbe, az egyik az Prius méretű, de csak 420 kilót nyomó konnektoros hibrid, az 1/X, a másik pedig az i-Real nevű egyszemélyes szállítóeszköz.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]