Mobilos szerelemteszt Valentin-napra

Vágólapra másolva!
Egy dél-koreai mobilszolgáltató olyan telefonos szolgáltatást indított, amely állítása szerint a hangminták analizálásával képes kimutatni a szerelmeseknek, hogy párjuk valóban szereti-e őket.
Vágólapra másolva!

A KTF cég "Szerelemdetektor" szolgáltatását együtt vehetik igénybe a párok, méghozzá úgy, hogy mobiltelefonjaikról videohívást indítanak. Beszélgetés közben a szoftver elemzi a csevegő felek hangját, hogy azok őszinte érzelmekkel nyilatkoznak-e. A beszélgetés alatt egy indikátoron is jelzi a szerelem intenzitását, végül pedig sms-ben továbbítja a felek részére az elemzés eredményét. A szolgáltatás 1500 wonos (~300 forint) havi-, vagy 300 wonos (57,5 forint) hívásonkénti díj ellenében vehető igénybe Dél-Koreában - írja a Reuters.

A szolgáltatás mögött álló rendszer fejlesztőjének nem éppen profi kivitelezésű oldalát a Google-on találtuk meg. Az itt olvasható információk szerint a Love Detector más-más néven, de japán, izraeli, német, török, brit, és amerikai szolgáltatóknál is elérhető. Sőt, meglehetősen drágán, 30 dollárért, vagyis több mint ötezer forint ellenében a Skype-hoz is megvásárolható az alkalmazás kiegészítőként, a PDA-s verziót pedig 20 dollárért mérik, 150 dollárért (~27 ezer forint) viszont már hazugságvizsgálós programcsomagot is rendelhet az, aki megbízik a megoldás hitelességében.