Vágólapra másolva!
Az állatvédők máris hőbörögnek, a Channel 4 ugyanis olyan realityt indítana, amelyben a szőrmerajongók saját maguk készítik el kabátjaikat.
Vágólapra másolva!

A Channel 4 előállt már néhány műsorral, amelyek a jó ízlés határait feszegették: 2002-ben például nyilvános boncolást közvetített, melyet a vitatott megítélésű orvos-művész, Gunther von Hagens prezentált Londonban; majd egy olyan műsort tervezett, amely egy rákos beteg utolsó napjait követte volna végig - ez utóbbit azonban a brit médiahatóság megvétózta.

A csatorna most kegyetlen realityt tervez, amelynek viszont két éle van - csakúgy, mint a rákos betegről szóló filmtervnek, ahol az együttérzésbe vagy a jószándékú felvilágosításba könnyen keveredhet hatásvadászat. Az egyszerűen Kill It, Skin It, Wear It (vagyis Öld meg, nyúzd meg, viseld) címet viselő valóságshow a szőrme iránt rajongó jelentkezőket arra venné rá, hogy saját maguk készítsék el ruházatukat, magyarul vadásszák le és nyúzzák meg az ahhoz szükséges állatokat.

A dolog kétféleképpen is elsülhet, hisz a produkció célja egyrészt az, hogy a bundát viselő emberek érezzék át: az állatok számára mennyi szenvedéssel jár az, hogy ők szép kabátot tudjanak viselni. Másrészt viszont a műsor készítése során rengeteg állat fog elpusztulni, ami nem igazán lesz az állatvédők ínyére.