Harmadszor is benyújtja biztosítós javaslatát a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz harmadszor is benyújtja egészségügyi törvénytervezetét az Országgyűlésben. Az ellenzéki párt által kidolgozott, az egészségügy átalakításáról szóló tervezetnek eddig a tárgysorozatba vételét sem támogatta a Parlament egészségügyi bizottsága.
Vágólapra másolva!

"Újra be fogjuk nyújtani a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői által elkészített törvénytervezetet, harmadszor is be fogjuk nyújtani, harmadszor is jelezni fogjuk a magyar Országgyűlésnek, hogy van alternatíva" az egészségügy átalakításában - jelentette be Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusa. A parlament egészségügyi bizottsága ugyanis szerdán nem vette tárgysorozatba a Fidesz-KDNP törvényjavaslatát. Az egészségügyi bizottság 10 igen szavazattal, 13 ellenében, egy tartózkodás mellett utasította el az ellenzéki javaslatot.

Mikola szerint - aki az egészségügyi bizottság alelnöke is - törvényjavaslatuknak legalább a tárgysorozatba vételét támogatni kellene az Országgyűlésben azért, hogy szakmai vitát folytathassanak. A Fidesz törvényjavaslatát a Nemzeti Kerekasztal dolgozta ki, és célja az "egybiztosítós, nemzeti kockázatközösségen alapuló, szolidaritás elvű egészségbiztosítás" visszaállítása.

Mikola elmondta: indítványuk arra irányult, hogy javaslatot tegyenek a parlament által február 11-én elfogadott egészségpénztárakról szóló törvény visszavonására. A politikus szerint a törvény "botrányos körülmények" között született meg, és nincs mögötte a társadalom támogatottsága. Az ellenzék szándéka egyértelmű, azt a törvényi hátteret szeretnék visszaállítani, ami a pénztártörvény megszületése előtt volt - tette hozzá.