Új célokat tűzött ki a Pannon-Flax

Vágólapra másolva!
A Pannon-Flax Nyrt. igazgatósága 2008-ra 2,6 milliárd forint árbevétel, 60 millió forint üzemi és 30 millió forint mérleg szerinti nyereség elérését tűzte ki célul a 2008-as üzleti tervében, módosítva a korábbi terveket - közölte a tőzsde B kategóriájában jegyzett társaság a pénteken.
Vágólapra másolva!

Az április 23-án tartandó éves közgyűlés előterjesztéseiben új, két évre szóló stratégiát is megfogalmazott a cégvezetés. E szerint a társaság jelenlegi textilipari főtevékenységét önálló leányvállalatba szervezik ki. A főtevékenység ingatlanfejlesztésre változik, a cégcsoport pedig holdinggá alakul.

A Pannon-Flax-csoport 2006-ban konszolidáltan 2,57 milliárd forint árbevétel mellett 42 millió forint üzemi és 31 millió forint adózott nyereséget ért el.

Az anyavállalat értékesítési árbevétele tavaly a magyar számviteli szabályok szerint 2,54 milliárd forint volt, az üzemi nyereség meghaladta a 60 millió forintot, az adózott nyereség 4,8 millió forintot tett ki. Az igazgatóság a nyereség eredménytartalékba helyezését javasolja a közgyűlésnek.