Nyolc hónap után szabadult Foxy Brown

Vágólapra másolva!
Foxy Brown a napokban véglegesen elhagyhatta a börtönt. A rapper nyolc hónapos szabadságvesztés büntetésének végét rajongók tömege ünnepelte a Rikers Island-i fogház előtt.
Vágólapra másolva!

"Az első utam a templomba vezet majd. Szeretnék térdre borulni és megköszönni a Jó Istennek, hogy túléltem" - nyilatkozta az egyik amerikai hírügynökségnek a rapperlány, Foxy Brown, aki nyolc hónapot ült le egyéves börtönbüntetéséből.

Persze kijelentésével ellentétben, mégsem Isten házát kereste fel, hanem rögvest vásárolni indult a rapper, utána pedig hazaszállították gyerekkori otthonába, Brooklynba. Édesanyja óriási mosolygós arcot ábrázoló lufikkal várta lánya hazaérkezését, melynek pillanatait a későbbiekben a VH1 csatornán láthatják a nézők, miután végig követték Brown szabadulásának történetét a börtönből.

"Közel egy évet húztam le a börtönben. Csak azért, mert Foxy Brownnak hívnak"- kommentálta az elmúlt nyolc hónapot Foxy.

Brownt még 2007. szeptemberében ítélték egy év szabadságvesztés büntetésre, miután megsértette a szabadlábra helyezés szabályait, a rappert ugyanis korábban könnyű testi sértéssel vádolták meg. Egy nőt nyilvánosan ütött meg mobiltelefonjával, ami aztán büntetőperré fajult. Brownnak már volt ezelőtt is több hasonló ügye a hatóságokkal, 2004. augusztusában például egy manhattani körömszalonban bántalmazta az alkalmazottakat, vélhetően rosszul sikerült körmei miatt, amiért akkor pár hónap felfüggesztettet kapott. A történteket akkor sem tagadta, így a legutóbbi eset után már jobbnak látta a bíróság, ha eltekint a szabadlábon való büntetésétől, s ítélte több hónapra börtönbe.