Elítélték az iskolaigazgatót megverő szülőket

Vágólapra másolva!
Jogerősen elítélte a Balassagyarmati Városi Bíróság azokat a szülőket, akik lányuk rendre utasítása miatt megverték az őrhalmi iskola igazgatóját. Az apa 10 hónapos börtönbüntetését felfüggesztették, az anya pénzbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

A Balassagyarmati Városi Bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbírságra ítélte az őrhalmi iskolaigazgatót bántalmazó szülőket csütörtökön.

Az ítélet jogerős - közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője. A bíróság az igazgatót bántalmazó férfit 10 hónap börtönre ítélte, de a végrehajtást 3 év próbaidőre felfüggesztette. Feleségét 72 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Súlyosbító körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy elszaporodtak a hasonló cselekmények. Enyhítő körülményként azt értékelte, hogy a vádlottak őszinte beismerő vallomást tettek, a bírósági tárgyaláson bocsánatot kértek a sértettől, és öt kiskorú gyerekük van.

A házaspár március 13-án azért támadt rá az őrhalmi iskola igazgatójára, mert az a tanórán rendreutasította lányukat, aki azonnal hazament és szüleinek panaszkodott. A szülők hangoskodva érkeztek az iskolába. A folyosón látták meg az igazgatót, akit az apa a nyakánál megragadva belökött egy ablakmélyedésbe, majd a nő is nekitámadt. A szülők csak a kihívott rendőr megérkezése után higgadtak le.