Nem chatelnek a tanárok a számítógépen

Vágólapra másolva!
A tanárok és tanítók 85 százaléka naponta használja a számítógépet, harmaduk a tanórákra is a netről készül fel. A gépet napi rendszerességgel használók száma így az elmúlt évhez képest közel 10 százalékkal nőtt. A chatprogramokat viszont alig használják - áll egy felmérésben.
Vágólapra másolva!

A középiskolákban a tavalyihoz képest tíz százalékkal emelkedett az internetet napi rendszerességgel használók száma. A pedagógusok 73 százaléka napi rendszerességgel olvassa el e-mailjeit - míg két éve négy százalékuk egyáltalán nem használta a kommunikációnak ezt a módját, 2007 végén ők csupán kétszázaléknyian voltak. A tanárok az órákra való felkészüléshez legnagyobb arányban a webes keresést használják: egyharmaduk napi rendszerességgel böngészi a világhálót - derül ki a Felvételi Információs Szolgálat nevű vállalkozás felméréséből.

14 százalék vezet internetes naplót

A pedagógustársadalom tagjai a tanórák megtartásához szükséges adatgyűjtésen kívül is rendszeresen élnek a net adta lehetőségekkel. Míg zenehallgatásra 76 használja a netet, kétharmaduk különböző fórumokon is véleményt nyilvánít. A felmérésből az is kiderül: a tanárok legalább 10 százaléka rendszeres látogatója valamelyik közösségi fórumnak és 14 százalékuk vezet internetes naplót. A chat azonban nem számít elterjedtnek pedagóguskörökben: ezt a kommunikációs csatornát 100 tanárból csak 5 használja naponta.