Zebrán ütöttek el három gyalogost az Árpád hídnál

Vágólapra másolva!
Elgázoltak három gyalogost Budapesten a Váci úton, amikor a zebrán, zöld jelzésnél haladtak át. Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek.
Vágólapra másolva!

Két nőt és egy férfit ütött el egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között az Árpád híd pesti oldalán. Kettőjüknek súlyos, életveszélyes, egyiküknek súlyos az állapota - közölte az Országos Mentőszolgálat ügyelete az MTI-vel.

A gyalogosok a zebrán, zöld jelzésnél haladtak át - mondta el az [origo]-nak a BRFK sajtóügyeletese. Hozzátette, egyelőre tisztázatlan körülmények között ütötte el őket az autó. Vizsgálat fogja kideríteni, hogy miért nem állt meg a zebra előtt.

A hatóságok szerint ugyan a közlekedési szabályok idei szigorítása óta csökkentek a balesetek, az utóbbi hetekben több gyalogosgázolás is történt. Május közepén Pécsen egy autós a zebrán ütött el egy 67 éves nőt, aki 20 hónapos unokáját tolta babakocsiban. A balesetben mindketten meghaltak.

Más hasonló tragikus esetek is történtek, amelyek kapcsán közlekedési szakemberek több megoldási javaslatot tettek. Felvetődött például, hogy a zebrát csak legfeljebb 30 km/h-s sebességgel lehessen megközelíteni, de akadt olyan javaslat is, hogy fekvőrendőröket telepítsenek a mellékutcákban lévő átkelőkhöz.