Népszerűséget hozott Putyinéknak a grúz konfliktus

Vágólapra másolva!
Szépen emelkedett Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök és Dmitrij Medvegyev államfő népszerűsége, miközben az orosz csapatok mélyen behatoltak Grúzia területére. Előbbi 5, utóbbi 10 százalékkal népszerűbb az oroszok körében, mint a harcok előtt volt - derül ki egy friss felmérésből.
Vágólapra másolva!

Az oroszok teljes mértékben helyeslik Vlagyimir Putyin miniszterelnök és Dmitrij Medvegyev államfő fellépését a Grúziával kialakult konfliktusban - derül ki a Levada központ legfrissebb felméréséből. Az államfő tevékenységének támogatottsága 80 százalék felett van, Putyinz pedig a megkérdezettek közel 90 százaléka támogatja.

Az elmúlt egy hónapban - miközben Oroszország fegyveres konfliktusba bonyolódott Grúziával és elismerte a tőle elszakadt Abházia, illetve Dél-Oszétia függetlenségét - Medvegyev népszerűsége 10 százalékkal (73-ról 83 százalékra), Putyiné 5 százalékkal, 83-ról 88 százalékra emelkedett.

A megkérdezettek 28 százaléka szerint a tényleges hatalom Putyin kezében van, csak 14 százalék szerint irányítja az országot az államfő. Az oroszok 54 százaléka ugyanakkor azt vallja, hogy Medvegyev Putyin politikáját folytatja.

Dmitrij Medvegyev a március 2-i elnökválasztáson aratott győzelmet, hivatalos adatok szerint a szavazatok 70 százalékát szerezte meg. Az orosz politikusok népszerűségi listáján már 2006 végén is második helyen állt Putyin mögött.