Bombázzák Budapestet - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Felbolydul szeptember végén a város, vénasszonyok nyarát ígérnek a meteorológusok, erre mindenhonnan elektrósok lepik el a szórakozóhelyeket. Savas fortyogás, gitáros zúzás, törtütemmel fűszerezett csápolás, mindenki megtalálja a kedvére valót.
Vágólapra másolva!

Spin That Shit
Ezt a bulit felesleges részletesen prezentálni: három nagy klikk és egy kicsi. Kollektíva (TMX), Lollipop (Blond n' Bass), Ninjabreakz (Psyon), Spinthatshit. Ha az egyik partygaleri tagja vagy, tudod, hogy itt a helyed, ha sejtésed sincs, miről van szó, akkor meg különösen.

Electro house, nu rave, indie house, fidget house, electroclash, nu skool break. Ha ismered, tudod, hogy itt a helyed, ha sejtésed sincs, miről van szó, akkor meg különösen. Dekadencia, hajmeresztően súlyos ütemek és fülbemászó dallamok a színes-szagos budapesti brékháuszteknópankrákenroll-undergrund jelenlegi báróinak előadásában. Szeptember 26.án a Dürer-kertben, ingyé!

Lapszemle
PEP! magazin lapbemutató Generation Party most pénteken a K2-ben. Az elektro-breakbeatet játszó Én egy kutya vagyok (I am un Chien) nevű banda nemcsak Franciahonban gyűjtött rajongótábort maga köré, de többször jártak már az USA-ban, ahol ha lehet ezt mondani, még jobban imádják őket. A három huszonéves srác - David az énekes, Doug a gitáros és Mr. B azaz Bad Dog a keverőknél - szívesen kollaborál más zenekarokkal, ezért a szeptember 26-ai bulira sem jönnek egyedül.

A nyári PEP! bulin bemutatkozott Stuck in the Sound frontembere, José Reis Fontao és a YOU! elnevezésű egyszemélyes formáció az este során többször színre lép, hiszen az éjfél utáni i-pod battle mellett a koncertnek is részesei lesznek. Ha pedig valaki hasonlóságot vél felfedezni David és JRF között, annak eláruljuk, hogy a két borostás, kócos fiú egy testvérpár.

A PEP! lapbemutatón a francia előadók mellett a dj-pult mögött feltűnik még Dictator & Hussar és a We Plants Are Happy Plants live act-je, aki idén a budapesti Kavinsky/Fead buli alkalmával debütált. Jegyár 1500 forint a helyszínen a Club K2-be, a belépőért megkapod a PEP! legfrissebb, őszi számát is!

I am un Chien: To beat or not to beat

Tör, zúz, Krafty
Újra breakel az A38 Hajó, vagyis annak közönsége biztosan, hiszen szombaton Krafty Kuts lesz az állóhajó vendége. A breakbeat és a hiphop egyik legőrültebb brit nagymestere népes hazai társasággal megtámogatva egy elképesztő éjaszakai buli garanciája.

A polgári életben Martin Reeves néven anyakönyvezett úriember hosszú ideje a breakbeat legnagyobbjai közé tartozik, különösen amióta bezsebelte a műfaj legnagyobb elismerését, a Breakspoll 2005-ös díját.

Tavaly megjelent szólólemeze, a Freakshow igazi eklektikus breakbeat-album: a funktól az elektróig, a veseszaggató basszusdöngöléstől a darabokra tört ritmusokig mindenféle finomság megtalálható rajta, pontos arányérzékkel vegyítve. Tehetségének köszönhető, hogy számtalan remixre kérték fel, többek között a Laid Back, Afrika Bambaataa, a Freestylers és a Utah Saints.

Előtte és utána Bergi, Marka, Vida L & Vida G zenél, a Motorbárban a Guerilla Crew dupla dinamitja, Rori Breaker & Rockchild süti el puskaporos zenéit.

Krafty Kuts: Bass Phenomenon

Bugyi Jóska
A Sziklás-hegység tövének legelői nem arról nevezetesek, hogy rengeteg elektró sztárt adtak a világnak. James Pants sem tűnt úgy, mint aki a helyi esztergaüzem vezetésénél magasabbra törhetne. Sikertelen dobos volt sikertelen bandákban, próbált szkreccselni, de mindig elugrott a tű, és a hiphop lemezeire sem rázták a lányok. De amikor elkezdett kozmikus szintizenét csinálni, a fura, de annál jobb új dolgokat felfedezni szerető Peanut Butter Wolf örömmel fel is fedezte.

Persze nincs igazán új a nap alatt, Pants hangzása is úgy van összetákolva '80s electro-soul, new-wave, és hajdani disco-punk elemekből. Hogy? Hát úgy, hogy ma ő a Stones Throw legnagyobb dobása, Jamie Lidellel turnézik világszerte és még Busy P és divatos francia elektrós ismerősei is testvérként tekintenek rá. Közben ők is biztos észreveszik, hogy mennyire Cut Chemist-es feje van.

Budapest közönségét eszevesztett élő zenekarával fogja móresre tanítani, hazai részről segítői Kevin aka Fine Cut Bodies, Suhaid, a Clap Cafeban Cadik, Waxman, Benny "Drama" Rosehill. Belépő 2000, 11 óra után ötszázzal drágább, lányoknak viszont este 10ig ingyenes.

James Pants: Do A Couple Of Things