Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-szövetség egyik elöljárója szerint Carlos Bianchi az esélyese a válogatott szövetségi kapitányi posztjának.

Az eddigi szakvezető Alfio Basile a Chilében elszenvedett 1-0-s vereséget követően múlt pénteken mondott le. A szakember az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, mivel sztárokkal teletűzdelt csapatával csak botladozott a 2010-es világbajnoki selejtező sorozatban, igaz, tíz forduló után így is a harmadik, továbbjutást érő helyen áll.

"Bianchi a legjobb jelölt, ő olyan edző, aki győzni szokott csapataival" - mondta Juan Carlos Crespi, a nemzeti együttes ügyeiben illetékes szövetségi bizottság tagja.

Bianchi a Velez Sarsfielddel és a Boca Junorsszal is kimagasló sikereket ért el, bajnoki címek, illetve Libertadores és Interkontinentális-kupa-sikerek jelzik közreműködése hatékonyságát.

A szövetségi kapitányi posztért Diego Maradona, az 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes válogatott vezéregyénisége, minden idők egyik legjobb futballistája is bejelentkezett - őt utóbb volt játékostársa, Jorge Valdano tapasztalathiányra hivatkozva nem ajánlotta -, és a jelöltek között van az olimpiai csapat trénereként Pekingben aranyérmes Sergio Batista is, akit szintén esélyesnek tartanak.

Mellettük Miguel Angel Russót, a bajnokságban éllovas San Lorenzo trénerét és Diego Simeonét, a River Plate edzőjét említik még lehetséges befutóként.

A leendő kapitányt várhatóan hétfőn nevezik ki.