Vágólapra másolva!
A legutóbbi BL-döntő alapján Európa legjobb csapatai ellen bizonyíthat a magyar válogatott két labdarúgója, a Halmosi Pétert foglalkoztató Hull City ugyanis a Manchester United, míg a Fülöp Mártont a soraiban tudó Sunderland a Chelsea otthonába látogat az angol bajnokság 11. fordulójában. Olaszországban szombaton Torinóban, míg vasárnap este Milánóban rendeznek rangadót, a spanyol kínálatból pedig az egyaránt kiváló formában lévő Málaga és Barcelona összecsapása emelkedik ki.

A Hull City nagyszerűen kezdte a bajnokságot - többek között az Arsenal otthonában is nyerni tudott -, ám a hétközi fordulóban megszakadt parádés sorozata, miután hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Chelsea-től. A jelenleg ötödik helyen álló újonc és a címvédő Manchester United utoljára 1986-ban találkozott egymással, akkor a Vörös Ördögök 6-0-ra nyertek.

Komoly kihívás vár a Sunderland kapujában Fülöp Mártonnra, aki csapatával a Chelsea otthonába látogat, így vélhetően nem marad munka nélkül a Roy Keane vezetőedző által mostanában többször is megdicsért kapus - már amennyiben a Newcastle elleni meccs után ezúttal is lehetőséget kap. A Gera Zoltánnal felálló Fulham ezúttal az Evertonnál vendégeskedik.

A listavezető, egyedüli veretlen FC Liverpool a White Hart Lane-re látogat a Tottenham Hotspurhöz: a hazaiak a tragikus szezonkezdet után - Juande Ramos menesztését követően - kezdenek egyenesbe jönni, múlt hétvégén megszerezték első győzelmüket, szerdán pedig az ősi rivális Arsenal otthonában az utolsó percekben szerzett két góllal hozták döntetlenre az összecsapást.

Premier League, 11. forduló
szombat:
Everton - Fulham 13:45
Chelsea - Sunderland 16
Manchester United - Hull City 16
Middlesbrough - West Ham United 16
Portsmouth - Wigan Athletic 16
Stoke City - Arsenal 16
West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 16
Tottenham Hotspur - FC Liverpool 18:30

vasárnap:
Bolton Wanderers - Manchester City 17