Megtalálhatták Steve Fossett csontjait

Vágólapra másolva!
Feltehetően a milliárdos üzletember Steve Fossett földi maradványai lehetnek azok a csontok, amelyeket lezuhant gépének közelében találtak meg a kutatóegységek. A tavaly eltűnt felfedező kisrepülőgépének roncsaira október elején bukkantak Kalifornia keleti részén. Fossettnek több ruhadarabja és személyes okmánya is előkerült, rajtuk állati harapásnyomokkal.
Vágólapra másolva!

Feltehetően emberi csontokat találtak a milliárdos üzletember, felfedező Steve Fossett repülőgépének roncsai közelében. Az üzletember tavaly szeptemberben tűnt el, miután felszállt kisgépével egy nevadai ranchról. Fossett, aki több repülési rekordot is felállított - először kerülte meg a földet hőlégballonnal, illetve repülőgéppel leszállás nélkül - egy újabb rekordkísérlethez keresett helyszínt, amikor nyoma veszett.

Egy évig nem találták meg, ám október elején egy hegymászó rábukkant Fossett igazolványára egy erdős hegyoldalban. Gépe roncsait október elején találták meg Kalifornia keleti részében. A roncsok közelében megtalálták Fosset jogosítványát és ruhadarabjait is, a kutatók szerint a tárgyakon állati harapásnyomok vehetők ki. Utóbbiak arra utalnak, hogy Fossett holttestét vadállatok cibálták el a roncsról - közölte a helyi seriff.

Fossett gépe az eddigi vizsgálatok szerint egyenesen belerohant a hegyoldalba. Pilótája azonnal meghalhatott. A darabokra hullott gép roncsai egy 46-szor 122 méteres területen szóródtak szét.

A csontok DNS-viszgálatának eredményei egy hét múlva készülnek el. Korábban már találtak a roncs közelében csontmaradványokat, ám azokról a vizsgálat kiderítette, hogy nem embertől származnak.