Vágólapra másolva!
Oroszországban lép pályára szerdán az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs 2010 a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában.

A magyar bajnok Sopron feladata ígérkezik nehezebbnek: Székely Norbert együttese - amely múlt héten a francia Lille ellen javította 2/1-esre a mérlegét - a B csoportban ugyancsak 2/1-gyel álló CSZKA Moszkvához látogat.

A legutóbb Brnóban botló fővárosiak a hétvégén 79-77-re nyertek a helyi rivális Dinamo Moszkva otthonában, elsősorban az amerikai dobógép, Katie Douglas 19 pontjával. A hűség városának legjobbjai szombaton felvezetésként 101-80-ra győztek a ZTE csarnokában.

Valamivel könnyebbnek tűnik a pécsiek orenburgi "missziója", ráadásul Fűzy Ákos és tanítványai hétfőn egy kis terefere és edzés erejéig útba ejtették Moszkvában a nyáron a Szpartakhoz szerződött mestert, Rátgéber Lászlót.

Az újonc dél-uráliak egyelőre nyeretlenek a kontinenssorozatban (0/3), míg a mecsekaljai gárda csütörtökön 1/2-re rontotta győzelmi mutatóját a lengyel Krakówtól otthon elszenvedett 66-65-ös fiaskóval. Vasárnap aztán a szolnoki 75-64-es diadal javíthatta a csapat hangulatát.

A szerdai műsor magyar idő szerint:
A csoport:
Orenburg (orosz) - MiZo Pécs 2010 15.30
B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - MKB-Euroleasing Sopron 17 ó