Vádat emeltek a Kurucinfo főszerkesztője ellen

Vágólapra másolva!
Személyes adattal való visszaélés és rágalmazás miatt vádat emelt a fővárosi II. és III. kerületi ügyészség a Kurucinfo főszerkesztője ellen.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség a Kurucinfo főszerkesztője ellen személyes adattal való visszaélés és rágalmazás miatt - közölte szerdán a Fővárosi Főügyészség. A közlemény szerint a budapesti II. és III. kerületi ügyészség emelt vádat M. Balázs ellen "személyes adattal visszaélés vétsége és nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt".

A Kurucinfo 2006 őszén kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor közölte több, a zavargások résztvevőinek ügyeit tárgyaló bíró nevét, címét és telefonszámát. Később közéleti személyiségek telefonszámát is nyilvánosságra hozták. A honlap szerzői élesen támadják a romákat, a zsidókat, a kormánypártokat, de bírálják a szerintük erélytelen Fideszt is. A nyári melegfelvonulás előtt arról jelent meg cikk a honlapon, hogyan kell festékkel töltött tojásokat előállítani a felvonulók megdobálására.