Vágólapra másolva!
A Real Madridnál történt edzőcsere felbolygatta a kedélyeket nem csak Spanyolországban, hanem Angliában is, ahol azért tartották szenzációnak a hírt, mert Bernd Schustert Juande Ramos váltotta - aki nem is olyan régen még a Tottenham Hotspurt irányította, mégpedig nem túl sikeresen. Az új szakvezető kiválasztása csak az első fontos lépés volt a Real számára, hiszen a klub januárban a játékoskeretét is szeretné tovább erősíteni.

Az Ajax Amsterdam csatára, Klaas-Jan Huntelaar máris aláírt a klubhoz, és a további igazolásokat illetően az edzőcsere további találgatásokra ad lehetőséget.

Az angol lapok szerint például Ramos boldogan hozna néhány játékost a Tottenhamből is. A madridiaknak többek között szélsőkre lenne szükségük, márpedig a londoni egyesületnél ott van az az Aaron Lennon, aki éppen megfelelő lenne erre a szerepkörre. Az angol válogatott futballista Harry Redknappnél eleinte kiszorult a kezdők közül, de az utóbbi mérkőzéseken már rendre ott volt a csapatban - és a Real Madrid ajánlatának a Spurs aligha tudna ellenállni.

De ugyanez igaz az elefántcsontparti Didier Zokorára is, aki védekező középpályásként kerülhet a madridiak látókörébe - elvégre az ezen a poszton bevethető Mahamadou Diarra a hírek szerint hosszú időre kidőlt a sorból.

Egy harmadik lehetséges Ramos-kedvenc pedig az orosz Andrej Arsavin, aki ugyan nem a Tottenham labdarúgója, de a nyáron majdnem az lett, mivel a spanyol edző szerette volna Londonba vinni (szerdán ő is pályán volt Madridban, ahol a Zenit 3-0-ra kikapott, a támadót a 47. percben lecserélték...). Az átigazolás akkor meghiúsult, de lehet, hogy Arsavin januártól valóban Ramosszal dolgozik majd, igaz, nem a Tottenhamnél, hanem a Real Madridnál - és ezt a különbséget aligha bánná.

További átigazolási hírek:
A Newcastle United középpályását, Nicky Buttot a Wigan Athletic és a Bolton Wanderers is csábítja. A Lens elefántcsontparti csatára, Aruna Dindane a West Bromwich Albionban köthet ki.

A Valenciánál szabadlistára tett német kapus, Timo Hildebrand a TSG Hoffenheimhez tart. A Bayer Leverkusen görög csatára, Teofanisz Gekasz a télen valószínűleg távozik a klubtól. Az Augsburg csatára, Szabics Imre iránt a Hansa Rostock érdeklődik.

A VfL Bochum szlovák támadóját, Stanislav Sestákot a Hamburger SV csábítja. A Chelsea francia középpályását, Florent Maloudát a Juventus szemelte ki.

www.infosport-focivilag.hu