Wifivel váltaná le a Bluetooth-ot az Intel

Vágólapra másolva!
A lapkagyártó a CES-en mutatta be új technológiáját, amely a wifin keresztül képes összekötni a számítógéppel a szükséges perifériákat.
Vágólapra másolva!

A Las Vegas-i CES 2009 szakvásáron-en bemutatott újítás a My Wi-Fi Technology névre hallgat, és a gyártó régóta tervezgeti: már a Centrino 2-es technológia bevezetése előtt szó volt róla, hogy a chipset támogatni fogja. A wifis vezeték nélküli csatlakozó használatához csak egy szoftverfrissítésre van szükség a megfelelő chipsettel rendelkező számítógépeken, és máris csatlakoztatni lehet hozzájuk a vezeték nélküli netkapcsolatra képes készülékeket.

A számítógép wifi-egysége egy személyes hálózatot (PAN, Personal Area Network) hoz létre a gép körül, valahogy úgy, ahogy az Bluetoothon keresztül is történik, és maximum nyolc eszköz kezelésére képes úgy, hogy mellette a netkapcsolat is él. A megoldás megtakarítást jelenthet a gyártóknak és a felhasználóknak egyaránt, akiknek nem kell a Bluetoothos rádiós alkatrésszel vagy az USB-s kiegészítőkkel bajlódniuk.

Emellett a My Wi-Fi a mérések szerint hosszabb üzemidőt is biztosít a perifériáknál: a cég Ozmo nevű partnerének korábbi mérése szerint a wifis egér több mint kétszer olyan hosszú ideig volt használható, mint a Bluetooth 2.0-s változat. A megoldás már csak azért is életképes lehet, mert a legújabb mobiltelefonok mellett egyre több otthoni elektronikai eszközben, így például egyes HDTV-modellekben is van wifi-csatlakozó.