A BRFK állítja: tőlük nem szivárgott ki a csepeli hangfelvétel

Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a rendőrségtől nem került ki a csepeli kettős gyilkosságot rögzítő hangfelvétel. A Blikk keddi cikkében a felvételre hivatkozott, ezután az adatvédelmi biztos bejelentette: vizsgálni fogja, hogyan került a napilaphoz a hanganyag. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség nem adta ki a felvételt egyetlen újságírónak sem - mondta szerdán az [origo]-nak Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner arra reagált, hogy Jóri András adatvédelmi biztos kedden bejelentette: vizsgálatot indít annak tisztázására, hogyan kerülhetett ki a csepeli kettős gyilkosságról készült hangfelvétel vagy annak részlete a Blikkhez.

Az újság honlapján olvasható hírben "egyenes idézetek szerepelnek, valamint olvasható az esemény leírása is" - közölte az ombudsman. A BRFK szóvivője szerint azonban a cikkben megjelent, idézőjelbe tett mondatok nem hangzanak el a hangfelvételen, és az események leírása is hibás.

"Biztos, hogy a hangfelvétel tőlünk nem mehetett ki" - mondta Tafferner, aki szerint a felvétel kiadását nem csak a kegyeleti jog tiltja, de a nyilvánosság a nyomozás érdekeivel is ellentétes lenne. A BRFK-nál nem indul belső vizsgálat az ügyben - tette hozzá a szóvivő.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában múlt szerdán agyonlőtték az intézményvezetőt és helyettesét. A hangfelvételt az egyik áldozat, az intézményvezető helyettese készítette. A rendőrségi adatok szerint a kettős gyilkosság indítéka egy elszámolási vita volt az intézményvezető és Deme Gábor, az egyik gyanúsított között. A kettős gyilkosság kapcsán Deme Gábor volt gazdasági igazgatót társtettesként, a gondnoki feladatokat ellátó 52 éves K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.