HTC-re is készül a mobilos Firefox

Vágólapra másolva!
A böngésző fejlesztőitől származó információk szerint már a jövőhétre elkészülhet a Mozilla Firefox Windows Mobile operációs rendszeren  működő változata.
Vágólapra másolva!

A Mozillánál február első hetére, vagyis a jövőhétre tervezik az első Milestone kiadás elkészítését a Fennec, vagyis sivatagi róka névre keresztelt mobilos böngészőből, amelyet a Windows Mobile operációs rendszert használó HTC touch próra szánnak - írja a BetaNews. A tervekről a fejlesztők legutóbbi munkamegbeszélésén került sor, amelynek eredményét a nyilvánosan hozzáférhető fejlesztői wikiben is publikálták, innen a szaksajtó értesülései.

A Firefox első mobilos változatának megjelentetése mindenesetre logikus lépés lenne február elején, mivel ekkor zajlik a mobilos szakma egyik legnagyobb rendezvénye, a barcelonai Mobile World Congress. Az előzetes hírek szerint a Microsoft itt a Windows Mobile legújabb, 6.5-ös változatát is bemutatja.

A Fennecből elsőként a Nokia N810-es internetező készülékére jelent meg egy alfa változat, a Symbianos mobilböngésző fejlesztéséről viszont egyelőre nem láttak napvilágot újabb információk. A BetaNews szerint elképzelhető, hogy a szoftver iPhone-ra is megjelenik majd, miután az Apple lehetővé tette harmadik féltől származó webböngészők készítését.