Megfordult a BUX is és az OTP is

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 590,55 pontos csökkenéssel 9995,66 ponton állt pénteken egy óra után. Csütörtöki záró értékéhez képest ez 6,15 százalékos gyengülést jelent. Az OTP papírjai a kereskedés nag részében tovább zuhantak, már háromnegyed tízkor elérte azt a szintet (-10 százalék), amelynél a részvény kereskedését öt percre fel kellett függeszteni. Délután egy órakor 1588 forinton állt az OTP, ami 12,27 százalékos esést jelent, ám kora délután megfordult az irány.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője reggel még úgy vélekedett, hogy a régió csütörtöki felpattanása kifulladt, pénteken újra esés várható. Erre utaltak a gyengülő forint mellett a kedvezőtlen amerikai határidős árfolyamok, valamint a mínuszban nyitó Európa - vélekedett. A kereskedés első felében estek is a papírok, ám kora délután megfordult a trend, s az OTP 11 százalék feletti buktáját 2,5 százalék alá tudta szorítani. Hasonlóan viselkedett a BUX is, amely napi csúcsra emelkedett az utolsó félórában azután, hogy mai mélypontja öt éve nem látott esés volt.

A mai legnagyobb veszteséget öszehozó papír hosszú idő után nem az OTP, hanem a reggel még ellenállónak tartott Richter, valamint a TVK mindketten bőven 5 százalék feletti eséssel.

Illés László, a Questor Zrt. elemzője még reggel elmondta, hogy a délelőtt folyamán félóránként érik egymást a makroadatok, kora délután pedig az Egyesült Államok legfrissebb maginflációs adatait publikálják, amelyek hatására nagy ingadozások jellemezte kereskedés várható - vélekedett.