Négy fővárosi helyet raboltak ki egy éjszaka alatt

Vágólapra másolva!
Egyetlen éjszaka leforgása alatt három szórakozóhelyet - egy VII. kerületi kocsmát, egy XIV. és egy II. kerületi helyet - raboltak ki, feltehetően ugyanazok a rablók. A két férfi hol a bevételt, hol a vendégek összes mobiltelefonát vette el, miközben fegyverrel fenyegetőztek. Péntek hajnalban kiraboltak egy élelmiszerboltot is.
Vágólapra másolva!

Két férfi fegyverrel rabolt ki egy VII. kerületi borozót csütörtök este a fővárosban - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel. A két támadó a bevételt követelte. Egy vendég, aki feltehetően rendelni akart odalépett melléjük a pulthoz, mire a támadók rálőttek, valószínűleg gázpisztollyal - közölte az [origo]-val a BRFK. Ezután megkapták a pénzt, amivel elmenekültek a helyszínről. A rendőrség rablás gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Még aznap éjjel feltehetőleg ugyanez a két férfi követett el két másik rablást, az egyiket késő éjszaka a XIV. kerületben, a másikat a II. kerületben - közölte a BRFK sajtóügyeletese. Egy XIV. kerületi szórakozóhelyen megfenyegették a vendégeket, és mindannyiuktól elvették mobiltelefonjaikat arra hivatkozva, hogy néhány napja eltűnt egy barátjuk készüléke. A II. kerületi Csalogány utcai szórakozóhelyen fegyverrel fenyegették meg a pultost, és arra kényszerítették, hogy adja át a bevételt, amivel elmenekültek a helyszínről.

Ugyanaz a két férfi lehetett a tettes egy péntek reggeli VII. kerületi rablásban is: reggel öt-hat óra körül mentek be egy élelmiszerboltba, fegyverrel pénzt követeltek, majd gyalog menekültek el a helyszínről. A rendőrség mind a négy ügyben nyomozást indított rablás miatt.

A tanúkihallgatások jelenleg is folynak, a rendőrség gyűjti az adatokat. Csak ezután lehet teljes biztonsággal kijelenteni, hogy ugyanazokról az elkövetőkről van szó - mondta [origo]-nak a BRFK sajtóügyeletese. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz - tette hozzá. A sajtóügyeletes nem válaszolt arra a kérdésre, várható-e, hogy a páros hamarosan újabb helyeket is megpróbál kirabolni.