Vágólapra másolva!
Nem reagáltak a magyar piacok Surányi György azon bejelentésére, miszerint "mivel nem alakult ki a megfelelő támogatás, ezért ő nem tekinthető jelöltnek".
Vágólapra másolva!

Az euró reggel 301,50 forinton indított, majd 304 forintig ment fel a kurzus, és innen lehetett látni egy kisebb korrekciót, aminek következtében 302 forint alá sűllyedt a jegyzés. A dollár fél kettőkor 221 forintot ért, a svájci frankkal pedig 197 forinton kereskedtek.

A budapesti tőzsde hivatalos mutatója 11 525 ponton állt ugyanekkor, ami 1,86 százalékos emelkedést jelentett. A BUX ezen a szinten forgott nagyjából 11 óra óta, a jegybank egykori elnökének bejelentése nem hatott az árfolyamokra.

Az elmúlt napokban 300 körül befagyott a forint/euró árfolyam, és Gondi István, a Raiffeisen devizapiaci elemzője csütörtök reggel úgy fogalmazott, hogy ez szerinte ma sem lesz másként.

A szakértő szerint a "befektetők nem fognak nagy kockázatot vállalni egészen addig, amíg nem lesz komolyan vehető név a miniszterelnöki pozícióra", ami a forint viszonylagos mozdulatlansága mellett szintén arra utal, hogy Surányi jelőlését nem vették készpénznek a piacokon.

Az MSZP által a miniszterelnökségre felkért Surányi György a Népszabadságnak Brüsszelben mondta azt csütörtökön, hogy mivel nem alakult ki megfelelő támogatás mögötte, ezért ő nem tekinthető jelöltnek.