Vágólapra másolva!
Pénteken este Linzben játsszák a női asztalitenisz BL-döntő első mérkőzését, a helyi AG Froschberg a német FSV Kroppach együttesét fogadja, amelynek egyik erőssége Tóth Krisztina. Hétszeres Európa-bajnoknőnk sérüléssel bajlódik, de ennek ellenére úgy készül, hogy ő is asztalhoz áll a mérkőzésen.

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Kroppach a címvédő holland Heerlent 5-3-as, a Froschberg a Póta Georginát is soraiban tudó másik német gárdát, a 3B Berlint 6-2-es összesítéssel búcsúztatta. Érdekesség, hogy a BL-döntő két résztvevője korábban a csoportküzdelmek során már találkozott egymással, s mindkét alkalommal a házigazda nyert 3-1-re. Ami az összeállításokat illeti, a Kroppachban a szingapúri Wang Yue Gu 9., Tóth Krisztina 25., a német állampolgárságú Wu Jiaduo 26., Nicole Struse 79. a világranglistán, míg a Froschbergben Liu Jia 13., Li Qiangbing 51. (mindkettőjüket honosították az osztrákok), a cseh Vacenovska 89. A kínai Zhu Hong nem szerepel a rangsorban, mert nem indul Pro Tour-versenyeken, ám ez olyannyira nem jelent semmit, hogy Tóth Krisztina szerint ő az osztrákok legveszélyesebb játékosa.

Hétszeres Európa-bajnoknőnk, aki a tavalyi szentpétervári Eb-n párosban Póta Georginával arany-, csapatban ezüst-, egyéniben bronzérmes lett, sajnos sérüléssel bajlódik; múlt szombaton a brémai Pro Tour-viadal nyolcaddöntőjében lovaglóizom-húzódás miatt kénytelen volt visszalépni. A hét elején pihent, és csütörtökön a Bundesligában veretlenül listavezető Kroppach együttesével ő is elutazott Linzbe, az éjjel itt értük el internetes telefonon keresztül.

"Az utóbbi napokban kétségkívül javult az állapotom, ám azt nem mondhatnám, hogy százszázalékosan rendbe jöttem. Már itt is edzettünk, és sajnos időnként, ha például ki kell lépni egy hosszú labdáért, még mindig fáj a lábam. Ezzel együtt azonban a BL-döntőben biztosan tudnék játszani; a kérdés az, hogy mennyire bírnám az éles meccset. Kicsit fura a helyzet, mert az edzőnk nincs velünk, tudniillik ő másodállásban dolgozik a csapatnál, és most nem kapott szabadságot a munkahelyén... Csak a menedzserünk kísért el bennünket, így egymás között beszéljük meg a felállást, és én döntöm el, hogy vállalom-e a játékot. Bízom benne, hogy a pénteki edzés alapján nyugodt szívvel igent mondhatok. Semmiképpen sem szeretném, ha úgy tűnne, megfutamodok, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy ha játszom és kikapok, akkor utólag már nem lehet mentség a sérülésem" - fogalmazott Tóth Krisztina, aki elárulta, hogy a Kroppach eddig egyszer, 2002-ben nyerte meg a Bajnokok Ligáját, most nagyon szeretnének újra feljutni a csúcsra, ám nehéz dolguk lesz a Froschberggel.

"Az osztrákok megadják a módját a BL-döntőnek, mert igazán elegáns helyszínen, egy bankcentrum hatalmas aulájában fogunk játszani. A Froschberg nagyon erős csapat, és szerintem nem is Liu Jiával, hanem inkább a védő stílusú Zhu Honggal gyűlik meg a bajunk. Tavaly még nálunk szerepelt, és sokat mondok, hogy ha az egész Bundesliga-szezonban két meccset vesztett. Idén pedig csak Wang Yue Gu verte meg, amikor az ősszel legyőztük őket. Úgy érzem, miként a csoportban vívott két találkozónk, ez sem lesz szoros, nem számítok 3-2-es végeredményre, ám az, hogy melyik együttes nyer simán, megjósolhatatlan. De azért remélem, hogy mi győzünk!" - bökte ki Tóth Krisztina.